Halfjaarlijkse leden vergadering ( 3 )

24 juni 2013 1588x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Halfjaarlijkse leden vergadering ( 3 )
Halfjaarlijkse leden vergadering ( 3 )

Tijdens de vergadering licht voorzitter Maarten Janssen het een en ander toe op het gebied van Normen en Waarden.

Het bestuur van DFC heeft het besluit genomen om de richtlijnen van de overheid te volgen op het gebied van VOG. Dit is een verklaring voor goed gedrag mbt mensen die met jeugd leden werken.De voorzitter benadrukt dat er bij DFC gelukkig nog niets op dit gebied heeft voorgevallen , maar wil wel uitlichten dat DFC een voortrekkers rol op dit gebied wil gaan nemen. Veilig sporten moet een vanzelfsprekendheid zijn en de ouders moeten erop kunnen vertrouwen dat hun kinderen hier veilig zijn. Indien een vrijwilliger geen VOG certificaat kan overleggen zal hij/zij geen functie binnen onze club mogen verrichten.De club is bezig met inventariseren welke personen in aanmerking moeten komen voor een VOG certificaat .Leiders , Trainers en verzorgers van de jeugd zullen een VOG certificaat moeten kunnen voorleggen. Subsidie voor de aanvraag is geregeld.

Tevens licht de voorzitter de hernieuwde gedragscode voor aan de vergadering. Er zijn dit seizoen enkele incidenten geweest waarbij leden geroyeerd zijn nav ongewenst gedrag.Dit kan en mag niet op de velden voorkomen. DFC wil zichzelf profileren als een club waar de Normen en Waarden in een hoog vaandel staan. Een speciale commissie dient hiervoor opgericht te worden , die als doel heeft de Normen en Waarden te waarborgen en bij ongewenst gedrag hier maatregelen tegen te nemen.Hans vd Reydt heeft zich gedurende de vergadering reeds beschikbaar gesteld om zitting te nemen in de commissie.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com