Jan Stijger trainer DFC A1; Kevin Verstegen trainer B-junioren

20 mei 2013 5671x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Jan Stijger trainer DFC A1; Kevin Verstegen trainer B-junioren

Met genoegen kunnen wij mededelen dat het komende seizoen Jan Stijger (48) onze nieuwe trainer van DFC A1 is. En onze jeugdige talenten kunnen hun borst nat maken, want Jan is namelijk werkzaam als sportinstructeur bij Defensie. “Ik houd ervan om verzorgd en aanvallend voetbal te spelen” aldus de in Drachten geboren oefenmeester. Bij DFC volgt Jan dus Kevin Verstegen op als trainer van de A-junioren, die zich – na enkele jaren als verdienstelijk trainer van de A’s – het komende seizoen gaat ontfermen over onze B-junioren.

Tijdens zijn opleiding aan het CIOS in Heerenveen haalde Jan zijn trainerslicenties III & II. Onder andere Foppe de Haan en Hans Westerhof waren destijds zijn mentoren. Jan heeft een schat aan ervaring als trainer: hij trainde in het verleden diverse leeftijdscategorieen en was onder andere hoofdtrainer van dames 1e klasser v.v. Havelte en assistent-trainer van het Nederlands Militair Vrouwenvoetbal Elftal. Met laastgenoemde reisde hij de hele wereld over en werd hij zelfs in 2004 Wereldkampioen in de VS door in de finale Duitsland te verslaan.

Een nieuw gezicht dus aan de Reeweg-Oost waarmee DFC haar ambities om de kwaliteit van de eigen jeugdopleiding te verbeteren maar weer eens onderstreept. Het (jeugd)bestuur en de Technische Commissie zijn dan ook zeer content dat er met Jan overeenstemming bereikt is. “We kijken er naar uit om met hem samen te gaan werken. En we zijn ook zeer gelukkig dat ook Kevin, een echte DFC-er, aanblijft als trainer. We hopen dan ook, dat we samen met Jan en Kevin als trainers van A & B, de doelstellingen zoals deze in ons voetbalplan benoemd zijn kunnen realiseren.” aldus een van de beleidsbepalers van Dordts’ oudste voetbalvereniging. Een van die doelstellingen is onder andere het dusdanig opleiden van spelers dat onze eigen jeugd structureel kan doorgroeien naar spelers voor het 1e elftal. “Door te werken met een gekwalificeerd kader kunnen we de kwaliteit omhoog brengen”.

Voor Kevin Verstegen (eveneens met een CIOS achtergrond) staat dus een leuke nieuwe uitdaging te wachten, waarin hij onze talentvolle jeugdspelers in de leeftijdscategorie 15-16 jaar op zowel technisch en tactisch gebied zeker het een en ander bij gaat brengen. Gezien Kevin’s inzet en gedrevenheid gaat dat ongetwijfeld tot mooie resultaten leiden.

Bij deze wensen wij Jan en Kevin heel erg veel succes toe in hun nieuwe rol voor het komende seizoen.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com