In memoriam : Leo Veldhuis

25 mei 2013 7418x bekeken, 1 reactie »
In memoriam : Leo Veldhuis

Op 23 mei j.l. is onze oud DFC trainer Leo Veldhuis op 88 jarige leeftijd overleden.

Hij was trainer van DFC 1 in het seizoen 1961-1962 als opvolger van Karl Humenberger.

Als voetballer heeft hij in de jaren veertig/vijftig, vele jaren in het eerste van Emma gespeeld met o.a. de gebroeders v.d. Gijp.

De cremaatie vindt woensdag 29 mei a.s. op de Essenhof te Dordrecht plaats.

1961-1962 leo veldhuis

 


1 reactie

  1. peter de roo 26 mei 2013 om 11:00 -

    Leo Veldhuis maakt op 14 september 1947 zijn debuut in het eerste elftal van Emma in de uitwedstrijd bij DCV. Met onder anderen doelman Scholtens, Van der Starre, Den Hartogh, Van Welzenis (eveneens oud-trainer van DFC), Ockenburg, Janus, Wim en Freek van der Gijp aan zijn zijde. In dat jaar verovert Emma met een ongeslagen status het kampioenschap van de tweede klasse A van het district West II. Promotie naar de eerste klasse volgt evenwel in het seizoen 1949-1950, na een zenuwslopend seizoen met het Rotterdamse Neptunus als belangrijkste tegenstander. Met als hoogtepunt een beslissingswedstrijd in een uitverkochte Kuip. Als amateur speelt Leo Veldhuis 144 competitiewedstrijden voor Emma, waarin hij 8 keer scoort. In het betaald voetbal voegt hij daar nog eens 84 wedstrijden aan toe met 8 doelpunten. In het seizoen 1957-1958 komt Leo Veldhuis in het betaald voetbal één keer in actie voor DFC. In de wedstrijd tegen Volendam. Hij wordt dan vervangen door Ger Kleijn. De samenstelling van het elftal van die dag: Chris van der Bergh; Leo van Bruggen, Bas Joossen; Freek Bellaard, Leo Veldhuis, Koos Schaap; Jan de Jager, Kees van den Bosch, Arie Schoon, Wim de Groot en Bas Hijbeek. In het seizoen 1960-1961 volgt Leo Veldhuis de door DFC ontslagen Karl Humenberger tijdelijk als trainer op. Om in het seizoen 1961-1962 samen met manager Wim de Smit de verantwoordelijkheid voor het eerste en tweede elftal op zich te nemen. Vervolgens blijft Leo Veldhuis nog jarenlang in het trainersvak actief. Al is dat bij RCD.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com