Update : DFC 1 wint , maar moet toch na-competitiespelen.

11 mei 2013 5280x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Update : DFC 1 wint , maar moet toch na-competitiespelen.

Ondanks de winst vandaag van DFC is het toch veroordeeld tot spelen van na-competitie.  DFC begon de wedstrijd in de wetenschap dat winst alleen niet voldoende was. De concurrentie Rijswijkse Boys en Everstein diende nl ook beide te verliezen , alleen dan is het definitief veilig stellen van klasse behoud een feit.

Het begin was duidelijk voor DFC en de eerste 20 minuten kwam Hardinxveld er niet aan te pas. Een drietal goede kansen werden echter niet benut. Het omkeer punt was een gemiste strafschop van Clifton Sewpersad. Hardinxveld kwam langzaam aan in de wedstrijd en trok tot aan de rust het spel naar zich toe. Een paar corners met enig gevaar een en goede redding van DFC keeper Mehmet Tokul zorgde voor een 0-0 rust stand.

Na de pauze waren de kansen verhouding duidelijk in het voordeel van de thuis spelende club.  Het was topschutter Marvin Hooplot die met een werkelijk schitterende vrije trap de verlossende 1-0 op het scorebord zette. DFC won verdiend deze wedstrijd en het wachten was op de uitslagen van de andere ploegen. Helaas waren de verwachtingen vooraf  waar geworden , beide concurrenten wonnen hun partij , met als resultaat dat DFC  de na-competitie weg moet gaan bewandelen voor lijfsbehoud in de tweede klasse.

De eerste ronde van deze na-competitie  zal een tweestrijd worden tegen Sparta’30 uit het brabantse Andel.

Zaterdag eerst een thuiswedstrijd , gevolgd door een uitwedstrijd op tweede pinksterdag.

Apart vermeld is een zeer uitgebreide foto reportage te zien.

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com