DFC 1 wint eerste slag

18 mei 2013 5268x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 wint eerste slag

DFC 1 begon vandaag aan de missie om tweede klasser te blijven , via de na-competitie. De eerste ronde staat een dubbele ontmoeting met Sparta’30 op het programma. Er werd begonnen met een thuiswedstrijd. De trainer van de tegenstander had zelf in de media al toegegeven dat DFC technisch een betere ploeg is , en dat Sparta’30 daar felheid en werklust tegenover zal stellen. Vanaf het begin was dat ook het geval. Reeds na 5 minuten brak Marvin Hooplot door en omzeilde de keeper aan de rand van het strafschop gebied. Helaas miste zijn schot die daarop volgde de kracht om er een doelpunt van te maken. Dezelfde Marvin Hooplot mocht na ong 20 minuten aanleggen voor een vrije schop die hoog over ging. Merijn werd in stelling gebracht en schoot vlak daarna net naast. Dat Sparta’30 op de counter gokte bracht DFC na een half uur spelen bijna op achterstand. Op snelheid was daar een aanval over de rechterkant en was het verdediger Marco van Woerkom die met een perfecte sliding op het laatste moment de aanval onklaar maakte.Het eerste gedeelte van de eerste helft was duidelijk voor DFC , met goed verzorgde aanvallen. Gaandeweg de eerste helft kwam Sparta’30 toch nog voor het doel van DFC met enkele speldenprikken.

De tweede helft had duidelijk een ander karakter. Vanaf dit moment liet DFC zien dat zij de betere ploeg waren. Direct vanaf de aftrap was daar een kans voor aanvoerder Wesley Loos. Redding was daar op het laatste moment van de verdediging. Enkele minuten later was het Merijn v Groessen die naast schoot, een mooie aanval die werd opgezet door Marvin Hooplot. Na een kwartier spelen kwam daar de verdiende voorsprong. Een actie van Clifton Sewpersad aan de linkerkant eindigde met een schot op doel , die wel of niet werd aangeraakt door Marvin Hooplot. Hoe dan ook , de 1-0 stond op het scorebord.  Sparta’30 kon daar slechts enkele aanvallen tegen over stellen , maar Mehmet Tokul liet blijken waarom hij de absolute nummer 1 is in de goal. DFC had zeker de kans om de voorsprong te vergroten. Zo was het Marvin Hooplot die , na een goede voorzet op rechts van Marlon Kramer , zichzelf goed vrij draaide en schoot op doel. Sparta’30 kon voetballend niet volgen en zette daar feller voetbal tegen over , waar de overtreding zeker niet werd geschuwd. De scheids diende dan ook enkele malen de gele kaart te tonen.  Verdere scores kwamen er echter niet en de eindstand kwam op 1-0.

Door blessures diende trainer Robert Mohan enkele omzettingen te doen , waarbij Patrick Bijl weer het speelveld betrad voor DFC. Souverein leidde hij de verdediging. Een man of the match is niet aan te wijzen , het gehele elftal heeft laten zien dat zij zeker niet in de derde klasse behoren.

Trainer Robert Mohan :  ” Een verdiende overwinning die zeker hoger had kunnen en moeten zijn “

As maandag zal de return van deze tweestrijd worden afgehandeld in Andel. De wedstrijd zal om 14.30 uur beginnen en hopenlijk leiden naar de volgende , beslissende tweestrijd voor lijfsbehoud.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com