DFC 1 speelt gelijk en treft Tricht in de volgende ronde.

20 mei 2013 2134x bekeken, 1 reactie »

DFC1 heeft dmv een gelijk spel vandaag de tweede ronde van de na-competitie bereikt. Het moest vandaag de return spelen in Andel tegen Sparta’30 , en DFC verdedigde hier een 1-0 voorsprong.

De zaak vooraf was dus duidelijk , minimaal gelijk spelen en de eerste klus was geklaard. De eerste helft kende hetzelfde beeld als afgelopen zaterdag , DFC speelde aanvallend , schiep een aantal goede kansen , en het wachten was dus op het doelpunt van DFC. Deze viel echter niet en de ruststand was dus 0-0. Na rust drong Sparta’30 enigszins aan en was het te danken aan keeper Mehmet Tokul dat DFC geen schade opliep. Mehmet pakte een paar aardige ballen.  DFC zelf verzuimde om de kansen af te maken. Toch was het DFC die de verdiende voorsprong nam en hoe, uitblinker Patrick Bijl krulde de bal vanaf ong 30 meter met een mooie krul om de muur heen. De keeper kreeg er zijn hand nog wel tegen aan , maar onvoldoende om het doelpunt te keren. Dit gebeurde in minuut 74 en de opdracht voor Sparta’30 werd nu toch wel heel moeilijk. Toch was er in minuut 86 het tegen doelpunt. De 1-1 eind stand was echter voldoende om deze tweestrijd te winnen en door te gaan naar de volgende tweestrijd.

Trainer Robert Mohan :  ” Patrick en Mehmet verdienen een dikke pluim vandaag “

De volgende tegenstander is al bekend , vv Tricht uit het gelijknamige dorp. De  winnaar  van deze tweestrijd in de volgende ronde van de na-competitie krijgt het ticket voor de tweede klasser volgend seizoen.  DFC speelt eerst thuis as zaterdag , gevolgd door de return in Tricht op 1 Juni. De maand Juni is traditie getrouw DFC goed gezind , laten we deze traditie voortzetten.

 

 


1 reactie

  1. Addy IJzerman 20 mei 2013 om 18:54 -

    DFC gefeliciteerd met de volgende ronde. Wij hopen op sportieve wedstrijden, en dat de beste mag winnen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com