DFC MC1 wint bij v.v Vuren

5 april 2013 1137x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC MC1 wint bij v.v Vuren

Donderdagavond j.l speelde ons MC1 de uitwedstrijd tegen v.v VUREN.

In ons eerste duel van dit seizoen wonnen we thuis met 2-0 maar dat was niet met gemak gegaan.Zij spelen vrij stevig,combineren goed en hebben ook 2 snelle buiten speelsters die een wedstrijd kunnen beslissen.Met maar 1 wissel moesten we de strijd aangaan.Voor het mooie iets te weinig ook omdat er een paar licht geblesseerd aan de wedstrijd beginnen.Dus is het weer hopen dat we de wedstrijd uit konden spelen.

Vanaf het begin ging het gelijk op,veel strijd op het middenveld hier en daar een aanvallende actie maar voor beide ploegen nog niet echt gevaarlijk.De eerste goede kans was voor dfc,Minou zag na een lange run haar schot corner getikt worden door de keepster.De corner werd hoog in gebracht maar er was niemand op de rand van de 16 meter om af te ronden.Selin heeft de eerste 20 weinig te doen gehad hier en daar een oprapertje maar geen gevaar.Dfc  ging meer in de aanval.Na een goed genomen corner van Kelsey belande de weggetikte bal voor de voeten van Danique die de bal loei hard rakelings langs de verkeerde kant van de paal knalde.Uiteindelijk viel de 0-1,Minou speelde zich aan de rechterkant vrij en speelde de bal hard voor de goal waar Celia ineens opdook en bij de tweede paal met een listig tikje de bal in de korte hoek prikte.Geen super mooie goal maar uiteindelijk wel heel belangrijk.

Kort na de 0-1 zette Vuren meer kracht naar voren met stevige duels op het middenveld wisten zij op een moment de DFC muur te doorbreken en ging de snelle spits op Selin af.Doordat zij op het laatste moment iets gehinderd werd door Sharon kon zij niet zuiver in schieten waardoor de goed snel uitkomende Selin de belangrijkste redding van de wedstrijd maakte.Na die botsing met de spits hield ze wel een zere scheen over maar kon de wedstrijd wel uitspelen.In de rust op adem komen want we hadden al te veel krachten verspild.Na de rust ging de strijd gelijk op.Door het aanvallende Vuren konden wij op de counter loeren.Vuren bleef aandringen om die verdiende gelijkmaker er in te krijgen.Na een afstandschot dook Selin op de bal maar werd door een aanvalster in de rug gelopen waardoor zij de bal los liet en in de goal geschoten werd.Vuren telde de goal al maar de goede neutrale scheids zag de overtreding en keurde de goal af.(de beslissing is vaak anders bij een thuisspelende ploeg die in de laatste minuten nog 0-1 achter staat.)Door de snelle dfc counters kregen wijzelf nog een paar goede kansen om de voorsprong te vergroten met wat meer zuiverheid en rust hadden er zo nog 4 doelpunten bij gekund,maar dat zou erg geflatteerd zijn.Met twee strijdende teams en het gehele wedstrijdbeeld was een evt gelijkspel een verdiende uitslag.Maar gelukkig voor DFC klonk het eindsignaal bij de eindstand van 0-1.Met als match winnaressen Celia en Selin

Complimenten voor de scheidsrechter die heel consequent floot.

Meiden we hebben weer voor 200% geknokt en gestreden maar a.s zaterdag wacht ons de volgende uitdaging uit tegen IFC,dus rust goed uit zodat we weer fit aan die strijd kunnen beginnen.

Als we als team strijden kunnen we ver komen.

trots op het team :selin,lotte,sharon,lindy,kelsey,celia,dunya,lonneke,amber,danique,charissa en minou

gr Cees en Frank

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com