DFC MB1 behoud koppositie na winst op Nw Lekkerland

10 april 2013 1007x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC MB1 behoud koppositie na winst op Nw Lekkerland

Het MB1 van DFC heeft haar koppositie kunnen behouden na een krappe overwinning op Nw Lekkerland.

De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op maar door het onrustige spel van dfc kreeg nwlekland een aantal kansen.Zij hadden 3 snelle aanvalsters die een paar keer gevaarlijk op dfc keepster Michelle afgingen maar verzuimde door onzuiverheid en goed keeperswerk de bal over de doellijn te krijgen.Dfc kwam ook een paar keer in scorings positie, Denise liep goed door op een diepte bal en schoot van dichtbij tegen de keepster die de bal weer los liet en Denise in de rebound de bal rakelings de verre paal schoot.Ook Nimet en Lisanne probeerde het nog met wat afstandsschoten maar die miste vaard en goede richting.Met een 0-0 ruststand kwamen de meiden tot rust en met wat oppepende info weer het veld in met de opdracht ”als jullie kampioen willen worden mag je vanavond niet verliezen”.In de tweede helft ging het een stuk beter en over en weer waren er veel kansen.Dfc opende de score met een goed indraaiende corner van Lisanne die via een verdedigster achter de keepster terecht kwam en er bovenop dook.Was de bal over de lijn of erop? Vanaf de zijlijn was het onduidelijk.De goed fluitende scheidsrechter Jack had enige twijfel en ging informeren bij de bezoekende grensrechter die in alle eerlijkheid niet kon overtuigen dat de bal NIET over de doellijn was gegaan dus de scheids keurde de goal goed.Dit was even een domper want vlak voor de 1-0 miste de bezoekers twee goede¬† kansen.Na 5 min wisten de groen-zwarte toch de verdiende gelijkmaker te scoren.De snelle rechtsbuiten speelde de bal precies op het juiste moment richting de spits die op randje buitenspel de bal aannam en de bal langs Michelle in het uiterste hoekje schoof 1-1.

De tijd begon te dringen dfc gooide er een tandje bij en gooide alles op de aanval ,de zeer goed spelende laatste vrouw van Nw LKLD kon een aantal aanvallen met haar snelheid neutraliseren maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen een mooi afstandsschot van Nimet.Nimet werd goed aan gespeeld op een 35 mtr afstand van de goal speelde passeerde de rechtsback en haalde uit vanaf een meter of 20 en zag haar knal onhoudbaar in de kruising verdwijnen.Wauw wat een wereldgoal was dat en een heel belangrijke. 2-1 was tevens de eindstand. Voor Dfc heel gunstig maar over het gehele wedstrijdbeeld was een gelijkspel een terechte uitslag geweest.Al met al een zeer sportieve wedstrijd en leuk om te aanschouwen.

Nog even een extra compliment en pluim voor Kimberley en Lotte die toch wel een zeer groot aandeel hebben gehad voor deze overwinning ,heel goed meiden TOPPIE .

Ook jullie hebben het kampioenschap in eigen handen.Ga ervoor

gr cees

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com