DFC-er ontmoet werelds beste voetballer

15 april 2013 1863x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC-er ontmoet werelds beste voetballer

 

leo en edwin

Je zou zo maar op straat lopen aan de Spaanse kust en ineens Leo Messi tegenkomen. Dat overkwam afgelopen weekeinde oud-Dordtenaar Edwin Turksma, die in zijn jonge Dordtse jaren bij de jeugd van DFC speelde.  Edwin wiens ouders Ap en Jopie Turksma nog steeds lid zijn van DFC, is net als de vedette regelmatig te vinden is in de Catalaanse badplaats Castelldefels even ten zuiden van Barcelona. Een praatje met de sterspeler was dus snel gemaakt en met hem op de foto bleek evenmin een probleem.

Edwin, jongste zoon van Ab en Jopie Turksma die in de vorige eeuw vanuit Dordrecht een grote landelijke keten witgoed- en elektronicazaken opbouwden: ,, Wel leuk hoe normaal hij en zijn vrouw blijven. Ongetwijfeld de beste voetballer ter wereld ooit, met een fantastische mentaliteit!´´

De kans dat je de stervoetballer en zijn jonge gezin ontmoet in Castelldefels is overigens meer dan gemiddeld, weet de vroegere eindredacteur van de DFC-site Fred van Dongen. De gepensioneerde oud-redactiechef van het Algemeen Dagblad én neef van Edwin die ook bekend is als FC Barcelona-watcher en vaak in Castelldefels is te vinden: ,,Leo is ereburger van Castelldefels. Hij  woonde er tot voor kort bij zijn familie. Sinds zijn trouwen en de geboorte van zijn nog piepkleine zoontje Thiago heeft het jonge gezinnetje intrek genomen in een fraai optrekje in Barcelona. Maar Leo komt nog altijd vaak met vrouw  en kind in Castelldefels  langs bij zijn overige familie en bekenden. Zoals voorbije weekeinde toen Messi  vrijaf had gekregen voor de competitiewedstrijd van FC Barcelona bij Real Zaragoza (0-3). Dat het spontaan klikte tussen Leo en neef Edwin verbaast me niet. Edwin spreekt vloeiend Spaans en is getrouwd met een Argentijnse…. ´´

Fred tot slot: ,,Je moet overigens de groeten van hem hebben, meldde Edwin me na de ontmoeting. Leuk, want ik heb Leo in Barcelona letterlijk en figuurlijk zien groeien´´.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com