DFC E1 ziet kampioenschap verdwijnen

21 april 2013 1913x bekeken, 1 reactie »

Verslag van Nieuw Lekkerland E1 – DFC E1 op zaterdag 20 april 2013.

De return tegen Nieuw Lekkerland volgt 2 dagen na de heenwedstrijd. De coach waarschuwt voor een gemotiveerd Nieuw Lekkerland: die zullen zich niet 2x met een grote nederlaag naar huis willen laten spelen. Toch begint E1 niet scherp genoeg. Een leuke aanval van de thuisploeg leidt al snel tot een goed afstandschot, waar keeper Luca geen antwoord op heeft: 1-0 en we zullen moeten achtervolgen.
Omdat Dylan ziek thuis is gebleven en Nieuw Lekkerland 3 wisselspelers heeft wacht ons een zware taak en dat blijkt. Ondanks een groot veldoverwicht en diverse hoekschoppen duurt het tot 5 minuten voor het einde van de eerste helft alvorens Efe een goede hoekschop van Yassine controleert en binnenschiet; pfff, de gewenste gelijkmaker is eindelijk daar.

Voor de tweede helft heeft de coach gewezen op geduld; wij hebben geen haast. Helaas Luca, Nick en Jayleeson rennen naar voren dat het een lieve lust is: posities zijn slecht bezet en dat betekent dat Yassine, Stijn en Efe erg veel extra meters moeten maken. Toch slagen we er in om Nieuw Lekkerland op eigen helft vast te zetten. Na enige tijd lijkt Nieuw Lekkerland toch te gaan buigen. De jongens voelen het, maar vergeten om elkaars positie over te nemen. Een korte hoekschop van Nick op Jayleeson en diens schoten worden beide geblokt: Stijn staat bij de 2e paal, Efe daar vlak voor en Yassine is ook in de buurt… Luca staat te ver van de middenstip en de lange bal gaat over hem heen… hij lijkt de aanvaller van de thuisploeg te achterhalen, maar die kan nog versnellen… Colin verkleint zijn doel, maar het schot gaat netjes in de goal… 2-1 achter en nog maar zo’n 10 minuten te gaan.

De boys hebben maar al te goed door wat er verwacht wordt: ze gaan nog harder werken. Yassine zoekt telkens de ruimte, maar het middenveld is slecht bezet en hij moet weer terugdraaien. Een-twee met Efe. Niet zuiver. Schot op doel van Nick: op de lat. Schot op doel van Yassine: net te veel naar links. Vrije trap van Stijn: hoog over. Wat wordt er hard gewerkt en geknokt, als Nick geblesseerd naar de kant is gegaan hebben de andere spelers dat pas na een paar minuten door. De duels zijn inmiddels wat grimmiger geworden: Nieuw Lekkerland zal de punten binnenslepen: DFC wil en moet doelpunten maken! Helaas, helaas, ondanks ons betere voetbal is het Nieuw Lekkerland dat met keihard werken de punten pakt.

Uit de penaltyreeks bijkt de frustratie: deze worden kei- en keihard binnen geschoten. A.s. donderdag zelf maar proberen te winnen tegen RCD en hopen dat Emma punten morst tegen Drechtstreek een week later! Dit is niet de positie die we onszelf hadden gewenst.


1 reactie

  1. Nick 21 april 2013 om 19:30 -

    Ja er jammer

    het gaat ondertussen beter mat mij ik heb er
    geen last meer van

    Gr. Nick

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com