DFC E1 wint laatste competitiewedstrijd

25 april 2013 1969x bekeken, 1 reactie »

Verslag van DFC E1 – RCD E1 op donderdag 25 april 2013.

In de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie kan DFC E1 nog 1 keer iets laten zien. Bij winst komen we boven Emma E2 en zal Emma haar laatste wedstrijd moeten winnen voor het kampioenschap. De jongens beginnen voortvarend aan de wedstrijd. Luca neemt bezit van het middenveld en alle lange uittrappen van de RCD-keeper worden door hem mooi gecontroleerd. Als RCD er al langs komt dan zijn daar Efe en Stijn die achter Luca de boel dichthouden. Op rechts is Colin erg actief en dreigend. Nick houdt de verdedigers van RCD bezig en Yassine en Jayleeson proberen lijn te krijgen in ons aanvalsspel. We hebben het balbezit en diverse leuke aanvallen, maar we komen er niet echt doorheen. Het is een spannende wedstrijd. Als Yassine zijn veters zit te strikken probeert Stijn een steekbal op hem te geven. Deze lijkt door RCD te worden onderschept, maar schiet onverwachts door richting Yassine. Yassine bedenkt zich niet, laat de veter voor wat ie is, haalt de bal op en rond af. 1-0 voor en geen vuiltje aan de lucht.

De 2e helft wordt al snel duidelijk dat RCD er fysiek beter voor staat. Met een wissel meer zijn ze fitter en worden ze steeds gevaarlijker. Yassine en Nick ogen vermoeid en ook Colin heeft het moeilijk. Gelukkig spelen Efe, Stijn en Luca op de top van hun kunnen en hebben we de sterke Jayleeson die voor alle tegenstanders een lastige horde vormt. Helaas kopt de laatste uit een corner de bal onfortuinlijk in ons eigen doel.

Omdat we aanvallend geen vuist kunnen maken en RCD steeds meer begint aan te dringen lijkt een gelijkspel het hoogst haalbare. Een goed schot op doel wordt door keeper Dylan in een reflex tegengehouden met zijn voet. Poeh, we snakken naar het einde als Stijn aan een avontuur begint op rechts. Er volgen wat passes met Colin en Efe en ineens breekt Stijn door de verdediging heen: hard wordt hij onderuit geschoffeld. Bij de vrije strap straalt hij boosheid uit en die vertaald hij door een hard laag schot dat de keeper van RCD te machtig is! Hoera! Vandaag halen we toch nog de volle winst binnen!

In de meivakantie moet Emma nog tegen het lastige Drechtstreek. Zal Drechtstreek kunnen stunten en ons toch het kampioenschap bezorgen? We wachten in spanning af!

1 reactie

 1. Berry de leeuw 17 mei 2013 om 22:22 -

  Beste Trainer(s)
  Vandaag de wedstrijd tegen Emma gespeeld.
  De uitslag is bekent en jammer dat jullie geen kampioen zijn geworden.
  Toch vind ik het mij sportieve plicht om jullie even te e-mailen.
  Wij hebben de huid duur verkocht.
  We stonden in de 2e helft ( verdient ) voor met 1-0
  dit duurde 3 minuten voor tijd daarin wist Emma met heel veel geluk 2 keer te scoren.
  De laatste goal die zij maakte was 1 foutje in onze verdediging maar wel een dure ten koste van jullie kampioenschap.

  Ik kan jullie mee geven dat de meegereisde supporters van Emma het heel erg zwaar hebben gehad en ik zeg met de hand op mij hart dat een gelijk spel een betere uitslag was geweest gezien de krachtsverhouding.
  Maar zoals zo vaak in het voetbal moet de bal er dan wel ingaan en dat zat niet mee bij ons.

  Ik wens jullie nog succes de komende toernooien en meisschien komen we elkaar volgend seizoen weer tegen in de D competitie.

  Gr Berry de Leeuw
  Trainer leider Drechtstreek E 2

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com