DFC E1 levert puike prestatie

18 april 2013 1213x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC E1 levert puike prestatie

Verslag van DFC E1 – Nieuw Lekkerland E1 op donderdag 18 april 2013.

De tweede doordeweekse wedstrijd is de eerste wedstrijd tegen Nieuw Lekkerland. De jongens beginnen heel gemotiveerd aan de wedstrijd en spelen de bal goed over. Een enkele keer probeert de tegenstander een aanval op te zetten, maar Stijn en Efe laten de bal niet verder dan halverwege de eigen helft komen. Dan pikt Yassine halverwege de helft van Nieuw Lekkerland de bal op en draait zich handig vrij. Met een mooie gekruiste bal stuurt hij de sprintende Colin naar de achterlijn, waar Colin een voorzet naar de 2e paal slingert. Het is voor de attent meegelopen Luca een koud kunstje om de bal in te koppen! Wat een schitterende aanval!

Geconcentreerd houden de DFCers de boel achterin dicht en met slim spel wordt duidelijk gemaakt dat er voor Nieuw Lekkerland vanavond niks te halen valt. Stijn stuurt Colin opnieuw diep, maar ditmaal zijn we net te laat om de bal in het doel te werken.
Lang duurt het echter niet voor de 2-0 er in ligt. Nick weet de steekbal van Jayleeson op waarde te schatten en schiet de bal langs de keeper. Vlak voor rust weet Nick zelfs zijn 2e aan te tekenen, een bekeken schot in de verre hoek. Tussendoor heeft ook Efe zijn doelpuntje meegepikt. Helaas voor keeper Dylan, maar als je teamgenoten zo voetballen heb je het als keeper erg rustig.

De 2e helft hebben we de wind tegen en Efe staat nu onder de lat. Omdat de positie van Efe niet helemaal wordt overgenomen door Jayleeson en Dylan is het hard werken voor Stijn, maar die is vandaag niet te beroerd om de bal af en toe keihard weg te schieten. Slechts tweemaal kan hij het gevaar niet keren, maar Efe gooit zich telkens goed voor de bal. We lijken even onder druk te staan, maar bij de eerste corner van de 2e helft is het weer raak: opnieuw knikt Luca de bal met het hoofd in het doel. Een snelle ingooi van Colin op Yassine en het is alweer 6-0 en dat terwijl Nieuw Lekkerland niet eens zo slecht speelt. Als Yassine achter de bal gaat staan voor een nieuwe corner biedt Jayleeson zich goed aan en van afstand verrast hij de tegenstanders: 7-0.

Komende zaterdag de terugwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland en dan volgende week donderdag alweer de laatste competitiewedstrijd van dit voorjaar. Nog twee van deze wedstrijden, jongens!


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com