DFC E1 boekt mooie overwinning op koploper

3 april 2013 1738x bekeken, 1 reactie »

Verslag van Emma E2 – DFC E1 op dinsdag 2 april 2013.

Eindelijk weer een wedstrijd, en dat in plaats van een training!

Vooraf wordt als altijd benadrukt dat we met onze eigen kracht, goed positiespel en mooie combinaties, de tegenstander van vandaag moeten bestrijden.

Eens op het veld beginnen we aanvallend, Emma wordt teruggedrongen. Dit duurt echter slechts zo’n vijf minuten, en dan vergeet bijna iedereen de afspraken. We gaan te veel zwerven over het veld, en smijten met de krachten.

Emma wordt dan ook sterker met een paar handige jongens in de aanval, gesteund door de harde rugwind.

Steeds vaker komt de bal bij Keeper Nick, die een aantal keer de bal goed over tikt. Ook zit hij er nog een keer lelijk naast, maar dat loopt met een sisser af. Van onze zijde is het spel te slap, er wordt ook te weinig gekeken en nagedacht. Eigenlijk is het wachten op de goal van Emma, maar die komt er niet. Als bijna iedereen bij Emma aan scoren denkt, en hun laatste man uitglijdt bij een pass, slaan we genadeloos toe: een voorzet in een counter wordt prachtig uit de lucht door het midden hoog in de touwen gejast door Yassine.

Aangezien het bijna rust is, en er niet meer gescoord wordt gaan we met de 0-1 stand de kleedkamer in.

In de rust leggen we uit dat op deze manier verder spelen zal leiden tot een nederlaag. En dat terwijl we zo veel beter kunnen.

De tweede helft zien we de jongens weer beter in positie spelen, en meer elkaar strak aanspelen. Dat geeft ook direct meer ruimte op het veld, Emma moet achter de bal aan sjouwen. Die ruimte kan aanvoerder Luca benutten als hij in een vrije schietpositie komt. Hij bedenkt zich niet en van grote afstand schiet hij prachtig de bal boven de keeper in het doel, 0-2!

Hier volgt een nog groter overwicht van DFC uit, en mooie combinaties met Stijn, Dylan, Yassine en Colin.

Stijn drijft de bal naar voor en speelt op links Dylan aan. Die geeft een voorzet waar Yassine wel raad mee weet, een prachtig doelpunt, 0-3. Duidelijk wordt dat de keeper van Emma het moeilijk heeft met afstandsschoten. De paal wordt nog een keer geraakt en de enorme knal door Jayleeson die eindigt op de lat moet zeker ook vermeld worden. Stijn weet wel met een hoog geplaatst schot te scoren, 0-4.

Efe en Luca houden het achter bijna foutloos dicht, en er zijn kansen op nog meer treffers.

Stijn maakt het feest compleet door een solo vallend te bekronen door de bal met links in de verre hoek te krullen, 0-5!

Complimenten jongens voor het goede herstel na de rust, daardoor hebben jullie de eerst nog spannende partij helemaal naar jullie hand gezet.

tekst: Arjan

1 reactie

  1. jan.breet 4 april 2013 om 08:28 -

    Proficiat, met zulke goede leiders en sponsor achter het team geeft resultaat !!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com