DFC E1 bezig aan een mooie serie

7 april 2013 1455x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC E1 bezig aan een mooie serie

Verslag van DFC E1 – Drechtstreek E2 op zaterdag 6 april 2013.

Vandaag spelen we de 2e wedstrijd tegen Drechtstreek in deze voorjaarscompetitie. Na de goede 2e helft tegen Emma hebben de jongens er duidelijk zin in. Fel zitten ze Drechtstreek op de huid en dat betekent dat Drechtstreek niet of nauwelijks halverwege onze helft komt. We hebben veel balbezit en Yassine, vandaag vanaf rechts (omdat Colin er niet bij is), laat veel mooie dingen zien. Hij controleert de bal, zorgt voor rust en samen met Efe zorgt hij voor veel dreiging. Aan de linkerkant hebben we Redwan (E2) vandaag bereid gevonden om het veld daar bezet te houden. Hij begint een beetje onwennig, maar hij past hij zich al snel aan en afwisselend met Dylan speelt hij linksachter en linksvoor. Nick heeft het erg moeilijk met zijn fysiek sterke tegenstander, maar blijft goed aanspeelbaar in het midden. Stijn, Efe en Jayleeson zorgen voor de verdedigende zekerheid.
Jayleeson schiet wederom van grote afstand op de lat en we missen een 4-tal goede mogelijkheden. Gelukkig heeft keeper Luca in de laatste minuut nog een heel belangrijke redding. Op een meter of 10 van de goal schiet een aanvaller van Drechtstreek de bal laag in, maar deze inzet weet Luca met zijn voet te keren. De ruststand is verbazingwekkend 0-0.

De tweede helft begint goed: uit een corner volleert Luca de bal snel achter de goede keeper van Drechtstreek. Nog 5 minuten daarna hebben we een mooie aanval op links waar Redwan het overzicht bewaard en Yassine de bal in de voeten speelt. Yassine draait mooi weg van zijn tegenstander en schiet de bal gekruld over de keeper. Goed gezien, Redwan! Mooie actie Yassine!
Even later gaat een mooi laag schot van Jayleeson maar net naast. Wel worden we weer slordiger in ons positiespel. Nick blijft te ver voorin staan, waardoor het veld te groot wordt en we steeds meer moeite hebben om het balbezit te houden. Gelukkig zijn we verdedigend erg scherp en onderscheppen we bijna iedere aanval van Drechtstreek. Als de bal er al eens door heen glipt kan keeper Stijn de bal makkelijk oprapen. Slechts 1x moet hij echt handelen en dat doet hij dan ook goed. De stand wijzigt echter niet meer. Wel is E1 nu oor de 8e achtereenvolgende keer niet verslagen: 6 maal winst, 2 maal gelijk.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com