DFC 1 ziet zege net voor tijd wegglippen

20 april 2013 1640x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 ziet zege net voor tijd wegglippen

Het is DFC 1 vandaag net niet gelukt om de volle buit binnen te halen. De zege die verwacht werd , glipte 2 minuten voor tijd uit handen door een strafschop tegen , die Rijswijkse Boys in staat stelde om de 1-1 te score. Extra zuur voor DFC was het gelijkspel , want bij winst werd het gat verdubbeld en met het oog op directe degradatie had dit een zeer welkom geweest.

In een open wedstrijd waren er kansen voor beide ploegen. Rijswijkse Boys kreeg de beste kans in de eerste helft , maar dit schot belandde op de paal , gelukkig voor DFC. DFC zelf kreeg ook een paar kansen , maar die werden niet benut. Deze trend ging in de tweede helft gewoon verder. Dankzij Marlon , die een bal van de lijn afhaalde , bleef de score voor Rijswijkse Boys uit. Een kwartier voor tijd was daar toch de verlossende voorsprong voor DFC , het was Sabiet die de 1-0 op het scorebord zette. DFC hoopte dat zij deze voorsprong konden behouden , en lange tijd zag het daar ook naar uit. Was het Sabiet die eerst tot man of the match gekroond leek te worden , dezelfde Sabiet werd echter de schemiel van de dag. 2 minuten voor tijd maakte hij een onnodige overtreding in de zestien. De schiedsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen , en iedereen die Rijswijkse Boys een warm hart toedraagt kon juichen. De 1-1 was misschien een juiste afspiegeling van de dag , vanuit DFC kant had het graag anders geweest.

De concurrentie voor directe degradatie verliezen beide en dat gat werd nog wel vergroot. Rijswijkse Boys blijft nu op 3 punten staan. De teams boven DFC haalden wel de belangrijke punten , Wieldrecht en GDC lopen verder weg. Door dit enigszins teleurstellende resultaat blijft het spannend onderin. Het lijkt er op dat DFC directe degradatie kan ontlopen , maar na-competitie ontlopen word toch een moeilijker verhaal.

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com