Help mee voorgenomen bezuinigingen op sport terug te draaien

25 maart 2013 2172x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Help mee voorgenomen bezuinigingen op sport terug te draaien

Zoals u ongetwijfeld reeds uit de media hebt vernomen, moet de gemeente Dordrecht stevig bezuinigen om de effecten van de rijksbezuinigingen en van de economische crisis voor Dordrecht op te vangen.  Ook de sport lijkt voor het jaar 2014 en de periode 2015-2017 niet aan de bezuinigingen te ontkomen. Het College zoekt nu onder de inwoners van de stad – mede met oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 – (lees politiek) draagvlak voor zijn voorstellen.

In de lijst met bezuinigingsvoorstellen staan voorstellen die ons als DFC direct raken en een aantal die indirect van invloed zijn. Zo wordt onder andere de jeugdsportsubsidie afgeschaft en wordt de kleedkamersubsidie afgebouwd (nieuwe aanvragen worden niet meer gehonoreerd, maar de bestaande contracten blijven wel bestaan). Het afschaffen van subsidies zorgt dus voor minder inkomsten en kan mogelijk bij Dordtse voetbalverenigingen tot contributieverhogingen per lid per jaar leiden.

De gemeente Dordrecht heeft een website geopend (www.bezuinigingskeuzes.nl) waarop we als burgers kunnen aangeven wat we van deze bezuinigingsvoorstellen vinden. Het invullen van de digitale enquete duurt ongeveer 10 minuten. Adviseren kan tot en met 3 april. Over de uitkomsten gaat het gemeentebestuur in gesprek, met u en met elkaar. Tijdens de raadsvergadering van 16/17 juli beslist de gemeenteraad over de uiteindelijke bezuinigingskeuzes.

Wij vragen u deze kans om de gemeente te adviseren uiteraard niet te laten glippen en het College het signaal te geven de voorgenomen bezuinigingen op sport terug te draaien of ten minste sterk af te zwakken. U kunt dit doen door niet te kiezen voor: reductie subsidies die sport raken.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com