DFC3 boekt eenvoudige zege op Hardinxveld

24 maart 2013 1561x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC3 boekt eenvoudige zege op Hardinxveld

Het is lente én ijskoud. Op de meeste plaatsen was de temperatuur waarschijnlijk net onder nul, maar door de harde wind voelde het nog veel en veel kouder aan. Desondanks traden 22 heldhaftige voetballers van DFC3 en Hardinxveld 6 tegen elkaar aan, om het onder leiding van de bekende Dordtse arbiter Fred Rackwitz tegen elkaar op te nemen in de strijd om 3 punten.

De eerdere uitwedstrijd was voor het team van coaches Ronald van Pelt en Johan Mol teleurstellend uitgelopen op een nederlaag en dus moest er vandaag revanche genomen worden. Alle goede bedoelingen ten spijt kwam DFC door miscommunicatie in de defensie al snel op een 0-1 achterstand. Gelukkig beschikt het team over veerkracht en binnen een tijdsbestek van 10 minuten werd de score door doelpunten van Martijn van der Waal en Peter van der Zwan omgebogen tot een 2-1 voorsprong.

DFC hield het spel goed breed en de tegenstonder liep achter de feiten aan. Maarten van Dalen’s kogel op de lat was een voorteken voor latere aanvalsgolven. Nog voor rust bouwde het Derde dan ook de voorsprong flink uit. De goed opgekomen linksback Danny Kamp zorgde met een voorzet (die recordhoogte bereikte) verwarring bij de Hardinxveldse doelman en verdedigers. Peter van der Zwan, altijd scherp in de 5m, profiteerde en kopte zijn 18e doelpunt van het seizoen binnen. Een vlotte aanval over rechts werd even later door goed combinatiespel van Peter Heijsman en Danny Haksteen bekwaam door laatstgenoemde afgerond. Danny verklaarde na afloop tegenover de verslaggever van de website dat een wijs man hem ooit tipte de bal ‘altijd laag te houden én in het hoekje te plaatsen’.

Na het zeer welkome kopje thee in de rust werd de wedstrijd bekwaam uitgevoetbald. Hoewel er voor de Dordtenaren nog meer doelpunten in het verschiet lagen wisten de Rood-Witten nog slechts eenmaal doel te treffen. Maarten Janssen wist met hard werken een zekerlijkende achterbal tot messcherpe voorzet om te buigen waarmee hij Peter van der Zwan wist te bereiken. Peter, altijd gretig, wist daar uiteraard wel raad mee en deponeerde de bal wederom in het netje. Vlak voor tijd moest doelman Steven Kalis helaas nog een Hardinxveldse treffer incasseren, maar toen was de wedstrijd allang gespeeld.

Traditiegetrouw werd de overwinning uitbundig gevierd in de kantine. Onder het genot van een paar biertjes werd Conan (de Kangaroe) nog even toegezongen en bedankt voor zijn uitstekende prestatie als assistent-scheidsrechter.

Archivaris Arie Heijstek schoot de volgende foto’s van deze 5-2 overwinning:

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com