DFC MC1 wint eerste competitieduel van 2013

25 maart 2013 1591x bekeken, 2 reacties »

Zaterdag j.l  MC1 eerste competitie wedstrijd na de winterstop.

Onze laatste wedstrijd speelde we op 1 december 2012 dus na 3 1/2 maand werd het weer eens tijd om het veld op te gaan.De meiden waren al een paar weken niet meer te houden want die wilde voetballen dus aan inzet en motivatie geen gebrek.De tegenstander vvVuren zijn wij in eerdere competitie’s niet tegen gekomen.Zij hadden hun wedstrijd tegen Hardinxveld gewonnen dus moesten we ervan uitgaan dat zij een geduchte tegenstander waren.

Voor de wedstrijd een team handshake voor wederzijds respect en er werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan beschermheer Dhr Verzijl.De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op maar wij domineerde vrij snel op het middenveld waardoor we de aanval goed konden aansturen.Minou had het de eerste 10 minuten vrij druk want zij werd meerdere keren over de rechterflank aangespeeld om de aanval in te zetten.Maar ook zij moest weer even inkomen en het vizier op haar nieuwe schoenen hier en daar wat bijstellen.Verdedigend stond het weer goed maar moesten wel alert zijn voor de twee snelle en technische buitenspeelsters dus Lotte en Lindy moesten flink aan de bak.
Het veld overwicht nam toe in ons voordeel.Nadat een corner in de doelmond veranderde in een flipperkast en we de bal er niet in kregen schoot Charissa de bal het best in maar met een flitsende redding werd de bal weer tot een corner verwerkt.Lotte met haar linker kon de bal beter in laten draaien tegen de wind in en trapte de bal richting randje doelgebied ter hoogte eerste paal waar Minou de bal met een staande omhaal de bal direct vanuit de lucht bij de eerste paal liet belanden en waarschijnlijk via een been van een verdedigster over de doellijn rolde 1-0.We bleven domineren en scoorde ook de 2-0.Met een mooie steekpass door de verdediging zette Lindy Minou in kansrijke positie maar trok de bal goed terug richting de 16 meter waar Charissa de bal vrij kon aannemen en de bal onhoudbaar in de verre hoek schoof 2-0.Ook over links nog een mooie aanval met Dunya die de bal mooi naar binnen kapte maar niet voor eigen succes ging maar de bal terug lag waar Charissa’s schot geblokt werd.Voor de rust kreeg Vuren 1 echte kans,door een klein foutje sprinte de spits op snelheid alleen op onze uitkomende goalie Selin af maar op het moment van schieten tikte Sharon met een (haar geheime wapen)  zeer goede sliding de bal voor haar voeten weg.De corners van Vuren waren wel gevaarlijk hoog bij de eerste paal maar ook daar heb Sharon een tweede wapen voor want die is niet bang om de bal vol op het hooft te nemen dus kopte ze de gevaren uit het doelgebied.2-0 met de rust even opwarmen en vol de tweede helft in.Ook na rust het zelfde wedstrijdbeeld er werd ondanks de kou best goed gevoetbald met mooie aanvallen en afstandschoten.
Kelsey met een paar harde knallen vanaf verschillende posities, Danique’s schot van 20 meter glipte door de benen van de keepster  maar kon m nog net grijpen voor die de goal in rolde.Het bleef 2-0 en Vuren gooide alles op de aanval maar DFC kwam niet echt meer in de problemen op 1 moment na want met een korte corner kregen ze de bal hoog in het doelgebied waar Selin haar eerste echte redding moest maken en de bal ”waarschijnlijk”(ik en de trainer van Vuren hebben het niet goed kunnen zien vanaf de zijlijn)via Danique’s arm uit het doel werd getikt.Dat bracht de spanning iets wat terug in de wedstrijd maar mocht niet meer baten voor de bezoekers.Over het algemeen een pittig maar sportief duel maar met een terechte winnaar .Heel goed gedaan meiden en a.s donderdag wacht ons een zwaar duel met ons mede kampioenskandidaat IFC.
Compliment aan alle meiden met als extra (in de rust al gekregen)een pluim voor Celia die 1 van haar beste wedstrijden speelde.TOP meid je was 1 van de kleinste van het veld maar steeg op veel momenten boven ieder uit.
MC1 speelde met Selin,Lotte,Lindy,Sharon,Celia,Lonneke,Dunya,Kelsey,Danique,Charissa,Minou  en onze Amber die haar comeback maakte na een seizoen paard rijden.

Samen met Frank weer trots op het team

gr Cees

 

 

2 reacties

  1. Albert Prins 26 maart 2013 om 07:33 -

    Ga voor een voorbeschouwing op de wedstrijd DFC-IFC naar de site van IFC

  2. CEDRICK CHEE 27 maart 2013 om 19:57 -

    En waar was de vader van Celia………..?
    Hij had lekkage in de apotheek…Dweilen met de kraan open……..Maar gelukkig ! Celia stond er wel…IK beloof beterschap MC1!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com