DFC MC1 deelt de punten met koploper IFC na spectaculair duel.

29 maart 2013 1788x bekeken, 1 reactie »

Gisteren stond er een mooi duel op het programma,want ons MC1 kreeg het zeer sterke IFC op bezoek.Het duel is zeer belangrijk want deze beide ploegen komen in aanmerking voor het kampioenschap.IFC heeft haar vier voorgaande wedstrijden gewonnen en wij pas 1 gespeeld maar wel gewonnen.

Het duel starte om 19.00 uur,eerst weer even een sportieve handshake en daarna kon het spectakel losbarsten.IFC ging vel van start en zette ons gelijk vast op onze helft met horden en stoten konden we stand houden.Af en toe konden we eruit komen met een snelle counter maar die liepen tot de 16 meter en werden daar weggewerkt.De druk werd steeds hoger,met linksback Celia als stand-in voor Lotte (die was op skireis met school)en Lindy als rechtsback moesten we de snelle vleugelspitsen zien af te stoppen.Centraal Sharon en Danique die hadden hun handen vol aan de grote spits die goed de combinatie zocht met de flanken.IFC had ons in de tang maar verder dan het strafschopgebied kwam t niet .Selin hoefde na een paar niet te moeilijke ballen toch 2 keer tot het uiterste, 1 keer met een afstand schot die ze mooi uit de lucht plukte en een keer gestrekt de rechterhoek in om een harde pegel uit haar goal te houden.Toch kwamen we dicht bij een voorsprong want Charissa speelde zich vrij en ging vanaf de middencirkel alleen op de ifc keepster af maar werd op het laatste nippertje lastig gevallen door de snellere laatste vrouw die haar kleine foutje goed maakte.Gelukkig klonk het rustsignaal want een 0-1 lag op de loer.

In de rust weer de ploeg opgepept en dat we 200% moesten geven anders zouden we het niet vol kunnen houden.Na rust speelde we iets rustiger en probeerde we iets meer te voetballen maar toch bleef IFC dominant spelen, Selin kreeg het drukker de spanning steeg.Maar DFC brak de wedstrijd open want Kelsey onderschepte een verkeerde bal in de ifc opbouw en met een prachtige pass speelde ze de bal in de diepte richting Charissa die de bal vanaf de 16  in 1 keer op haar slof nam en m zo lekker raakte dat die diagonaal in het uiterste hoekje van de goal beland.1-0 dat was even een domper voor de bezoekers maar IFC liet het daar niet bij zitten en gooide nog wat kolen op het vuur.Lindy en Sharon waren al even behoorlijk aangeslagen maar wilde kosten wat t kost doorspelen.Helaas maar vlak voor tijd kreeg IFC een vrije trap hoekje 16 meter en  met een harde hoge knal belande de bal net onder de lat en was voor Selin onhoudbaar 1-1.Kort daarna klonk het eindsignaal .

Over de gehele wedstrijd had IFC het betere veld spel maar ik denk dat we met onze vechtlust en inzet echt wel dat punt verdiend hebben.

Nog een mooi detail de vorige wedstrijd won DFC  met in de laatste minuut een vrije trap die er inging.dus dat gelukje lag nu bij IFC .Al met al een zeer leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken.En vanaf de zijlijn een hoop positieve reaktie’s over het spel van beide ploegen.

Nou meiden een lang weekend om uit te rusten en dinsdag evt lichte training om weer wedstrijdfit  te zijn voor donderdag 4-april uit tegen vv VUREN.Weer een topprestatie neergezet. Trots op het team

Iedereen hele fijne paasdagen en tot het volgende verslag

gr Cees en Frank

 

1 reactie

  1. C.A. CHEE 30 maart 2013 om 18:55 -

    jammer van de laatste minuut……maar kijkplezier een dikke 9

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com