DFC E1 boekt makkelijke overwinning

2 maart 2013 1186x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC E1 boekt makkelijke overwinning

Verslag van De Zwerver E1 – DFC E1 op zaterdag 2 maart 2013.

De 3e wedstrijd, opnieuw uit, wordt gespeeld in Kinderdijk. Vanwege de vakantie heeft de tegenstander enkele F1 spelers opgetrommeld en ook de overige spelers blijken (vooral) eerste jaars E. Direct na de aftrap wordt dan ook snel duidelijk dat DFC fysiek veel sterker is dan de tegenstander en omdat er ook nog eens goed overgespeeld wordt is het voor De Zwerver vooral verdedigen. Nog voor rust maakt Nick een zuivere hattrick: tot driemaal toe wordt hij op links gevonden door Stijn (2x) en Yassine die hem met prachtige steekballen vrij voor het doel zetten. Met dit soort kansen weet Nick ook vandaag wel raad. Omdat we al verdedigen vanaf de middenlijn ligt er achter de verdediging heel veel ruimte, maar Efe en Jayleeson letten goed op. Luca maakt eigenlijk veel te veel meters, maar vandaag is dat geen probleem. Toch is het De Zwerver die nu al de eretreffer maakt. Een vrije trap richting 2 vrijstaande spelers wordt door keeper Colin onvoldoende onderschept en van dichtbij is het 1-3. In de volgende aanval krijgen wij een corner die Stijn mooi naar de 2e paal indraait en de inlopende Yassine volleert vervolgens van dichtbij de 1-4 ruststand binnen. Werkelijk 4 schitterende doelpunten!

Voor de 2e helft is aangegeven vooral over te gaan spelen en gebruik te maken van de snelheid van Colin op rechts en van Yassine op links. Nou, die opdracht was bij het uitkomen van de kleedkamer kennelijk al vergeten. Stijn posteert zich linksvoorin, waarmee de ruimte daar keurig verdwenen is. Collectief laten we Colin lekker rechtsbuiten staan (en geven hem vooral de bal niet!) en drijven de bal in de richting van Stijn, waarmee de ruimte links erg lastig te bespelen wordt. Omdat we op onze kracht de wedstrijd ook kunnen winnen is er zelfs bij verre uittrappen over onze verdediging heen niets aan de hand: op snelheid halen we de tegenstander gewoon in. Het kost hooguit veel energie, maar de jongens malen er niet om. Omdat Stijn (2x) en Jayleeson (2x, waarvan een na een handig hakballetje van Stijn) zich door de verdediging heenwurmen en Yassine ook nog 1x scoort wordt een ruime 1-9 overwinning geboekt. Bovendien raakten Luca, Yassine en Colin vandaag nog de paal en de lat (3x) en produceren Jayleeson en Luca nog enkele (gehaaste) afzwaaiers.

Je kunt het jezelf makkelijk maken of je kunt gewoon voor je lol een potje uitrazen. De jongens kozen vandaag voor het laatste en ach, met deze uitslag geeft dat ook niet.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com