DFC E1 boekt uitstekende zege in oefenduel

3 februari 2013 1630x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC E1 boekt uitstekende zege in oefenduel

Verslag van Dubbeldam E2 – DFC E1 op zaterdag 2 februari 2013

De competitie gaat nog niet beginnen. Weer is alles afgekeurd en weer heeft  Dubbeldam ons uitgenodigd om een oefenwedstrijd te spelen. De jongens hebben er erg veel zin en in overleg met Dubbeldam spelen we een keertje 8 tegen 8.
Goed geconcentreerd beginnen we aan de wedstrijd. Telkens wordt de bal op de spits gespeeld en afwisselend Nick en Yassine kaatsen de bal naar de opkomende Dylan (op links) en Colin (op rechts). Met name Colin rent zijn tegenstander meermaals voorbij. De eerste twee keer springt de bal nog van zijn voet, maar daarna volgen 4 scherpe voorzetten waarbij Nick in vrije positie over de bal heen maait. (Vermoedelijk gewend aan het dramatisch slechte veld bij DFC verwachtte hij dat de bal zal opstuiten.)

Daarvoor heeft Yassine al een grote kans gehad en zijn schot richting kruising tellen we al, maar de keeper van Dubbeldam weet de bal op formidabele wijze uit de bovenhoek te stompen. De tweede kans voor Yassine, ongeveer op dezelfde positie, verzilvert hij wel. Geleerd van zijn eerste poging schiet hij de bal nu laag in het doel. Nog voor rust weten we op 0-2 en zelfs 0-3 te komen. Een afstandschot van Luca wordt door de verdediging van Dubbeldam van richting veranderd en gaat in een boog over de keeper heen. Daarna een combinatie tussen Stijn – Nick – Colin en weer Stijn die de bal vervolgens in het doel schiet. Tussendoor laat Angelo (opgeroepen omdat Efe ziek is) nog enkele keren zijn keeperskwaliteiten gelden en Jayleeson en Stijn hebben de aanvallers van  Dubbeldam onder controle.

De 2e helft staat Nick in het doel en Angelo is de diepe man. Omdat hij nog niet gewend is aan het spelletje van E1 staat hij wat te ver naar voren en ontstaat er teveel ruimte in het midden. De ruimtes zijn groter en de DFCers gaan teveel met de bal lopen. Het oogt behoorlijk rommelig en de posities zijn niet goed bezet. Gelukkig geven we nauwelijks kansen weg, maar Dubbeldam dringt wel aan. Dylan, Stijn en Jayleeson moeten teveel arbeid verrichten, ook omdat ze te vaak tegelijkertijd met de aanval meedoen. De beste kansen zijn voor Dubbeldam, maar Nick is telkens paraat en bovendien scoren wij eerst de 0-4. Angelo verdient een vrije trap en schiet de bal laag richting doel, waarna de kruisende Stijn handig zijn benen wijd doet en daarmee de keeper van Dubbeldam helemaal verrast. Slimme actie Stijn! Dubbeldam heeft vervolgens het laatste woord en redt de spreekwoordelijke eer.

Dit was weer een hele leuke wedstrijd. Telkens zijn deze teams aan elkaar gewaagd, maar vandaag speelden wij een erg goede eerste helft. Als we zo ook in de competitie kunnen spelen moeten we de 2e seizoenshelft echt om de hoofdprijs gaan strijden!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com