DFC E1 begint voorjaarscompetitie met overwinning

16 februari 2013 2291x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC E1 begint voorjaarscompetitie met overwinning

Verslag van RCD E1 – DFC E1 op zaterdag 16 februari 2013.

Eindelijk, eindelijk, de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. Uit bij RCD op het kunstgras. Zonder Dylan beginnen we wat onwennig. De passing is slordig en we zijn verdedigend telkens een stapje te laat. Bovendien zwerven we over het veld en houden we onze positie niet. Omdat RCD wel fel begint hebben ze wat meer balbezit, maar we houden de boel achterin eenvoudig dicht. Beide teams werken hard, maar het leidt niet tot kansen. Als RCD met vijf man de aanval zoekt en denkt te scoren, is het keeper Nick die de bal opraapt, Stijn op het middenveld ziet, en met een verre uittrap de bal over de laatste verdediger heen schiet. De sprintende Stijn komt alleen voor de keeper en met een hard schot net onder de lat staan we ineens op 0-1. Goed gezien Nick! Goed afgemaakt Stijn!
Ook na het doelpunt vinden we niet de rust om het spel te maken, maar we proberen wel meer naar elkaar over te spelen. Dit lukt aan de linkerkant als Stijn de bal rond de middellijn naar Luca speelt, die in één tijd de één-twee afmaakt en Stijn diep stuurt.
Stijn speelt zijn directe bewaker uit en geeft een strakke lage voorzet. Twee RCD’ers lopen elkaar in de weg en een van hen probeert al glijdend de bal weg te werken, maar schiet hem onbedoeld, schitterend achter zijn eigen doelman. Het betekent de 0-2 ruststand.

De tweede helft zitten de DFC’ers veel dichter op hun tegenstanders, maar na de eerste de beste corner is het RCD dat de aansluitingstreffer maakt. Wordt het dan toch nog spannend? Nee, want onder aanvoering van Stijn, Efe en Luca wordt de tegenstander steeds verder van de goal gehouden. Colin zakt wat naar achteren en houdt de linksbuiten van RCD in bedwang. Yassine en Nick zijn steeds goed aanspeelbaar. Steeds vaker zien we mooie combinaties ontstaan, waarbij Nick regelmatig goed kaatswerk laat zien. Een onbedoeld slippertje van Nick, de bal schiet onder zijn voet door, lanceert Yassine die alleen voor de keeper het net doet opbollen. RCD probeert het wel, maar het is wederom Yassine die vrij wordt gespeeld waarna de eindstand is bereikt: 1-4.

De tweede helft heeft E1 zich aardig hersteld, maar met een beetje meer zorgvuldigheid had er een (nog) ruimere overwinning ingezeten. Yassine had vandaag wat pech met de aannames van de bal en wist desondanks twee maal te scoren. Ook Stijn raakte nog een keer de paal en Colin miste de kracht om een mooie rush tot een goed einde te brengen. Al met al een verdiende overwinning tegen een stug RCD.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com