DFC-ers niet langer ‘het haasje’; kwaliteit all-weather veld verbeterd

3 december 2012 1850x bekeken, 1 reactie »

Zoals je wellicht gemerkt hebt was het de afgelopen tijd op een aantal plekken nogal droevig gesteld met de kwaliteit van ons ‘All-weather’-veld. Gelukkig is er inmiddels verbetering te melden, nadat er vorige week intensief contact is geweest tussen DFC en de gemeente Dordrecht, bij wie onze velden gehuurd worden.

Jack Bakker, sinds de laatste Ledenvergadering verantwoordelijk voor de post Accomodatiezaken, is dan ook blij met het optreden van de gemeente Dordrecht. Hij laat weten dat er eind vorige week een aantal dagen door de gemeente aan het veld gewerkt is. “De grote gaten die op sommige plaatsen aanwezig waren zijn weer met zand opgevuld, waardoor het risico op blessures bij spelers en scheidsrechters aanzienlijk minder is geworden. De komende tijd zullen we uiteraard de status van het veld nauwlettend in de gaten blijven houden. Daarnaast zullen we regelmatig met de gemeente contact hebben om te zien wat er nog meer mogelijk is, zodat de kwaliteit van het veld ook op de lange termijn gewaarborgd blijft.”

Benieuwd naar de oorzaak van de gaten? De dader komt voor sommigen wellicht uit onverwachte hoek: konijnen! Jaja – die leuke kleine diertjes. De beestjes zien er knuffelbaar uit, maar met hun holen kunnen ze dus voor gevaarlijke situaties zorgen wanneer ze het complex van de club betreden en het hele veld omploegen. Gezien het feit dat dit veld door ons op trainingsavonden en zaterdagen zeer intensief gebruikt wordt zien we ze dan ook liever niet meer in onze directe omgeving terug. Ter preventie worden er door de gemeente zelfs regelmatig fretten aan het werk gezet, waarmee op milieuvriendelijke wijze geprobeerd wordt de beestjes uit hun holen te verjagen.


1 reactie

  1. martin 3 december 2012 om 17:32 -

    Ik heb een jack russel. Die wordt helemaal gek als hij konijnen ruikt. Misschien een idee om in te zetten.

    gr. Martin
    (teamleider C1)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com