DFC MC1 nog steeds kampioenskandidaat na nederlaag

3 december 2012 1563x bekeken, 1 reactie »

Zaterdag 1 dec j.l was het dan zover: onze krachtmeting met medekoploper Hardinxveld. Zij hadden 1 wedstrijd verloren en een wedstrijd minder gespeeld dus zij moesten winnen in Dordrecht anders zou de kampioen uit Dordrecht komen.

We zijn minimaal gelijkwaardig aan H’veld dus hadden we er veel vertrouwen in. Het plaatje klopte met best veel publiek,nieuwe roze/witte wedstrijdballen en met alle meiden in 2 rijen naast elkaar het hoofdveld op met verschillende flitsende camera’s op hun gericht de zenuwen proberen te onderdrukken.

We werden vanaf de eerste minuut door hardinxvelds goede positiespel verrast wat reulteerd tot een snelle tegengoal, Door het niet goed wegwerken van de bal uit het strafschopgebied werd er vanaf een meter of 20 op goal geschoten .De bal was even onderweg en met een rare curve belande deze hoog in de goal .Selin kon hier niet veel aandoen helaas0-1 .Dit was even een tegenslag maar we hebben vaker achter gestaan en dat kwam uiteindelijk toch nog goed . We kwamen wat beter in de wedstrijd en ook een paar schoten op het vijandelijke doel maar nog niet trefzeker.De eerste goede kans kreeg Kelsey die passeerde 2 meiden van Hveld maar in plaats van te schieten speelde zij Charissa aan die er beter voor stond maar de bal werd net te hard gespeeld waardoor de zeer goede keepster de bal kon onderscheppen.Ook had Kelsey de gelijkmaker op haar schoen maar de bal werd op moment van schieten geblokt .

Inplaats dat wij de aansluittreffer scoorde scoorde de bezoeker de 0-2 ,er werd niet goed uitverdedigd en de bal viel precies voor de voeten van de tegenstander die goed van dichtbij afronde.Er was echter pas 20 minuten gespeeld .Toch wisten we ons terug in de wedstrijd te knokken en gingen opzoek naar de aansluittreffer .Charissa ging er een paar keer goed langs over links maar wist de bal niet in de goal of goed voor de goal te krijgen.We bleven drukken en kregen een paar schiet mogelijkheden .Lisanne en Minou probeerde van afstand te schieten maar deze keepster is met hoge ballen bijna niet te verrassen.Door ons aanvallen lag evt ook de 0-3 op de loer want Selin moest nog gestrekt de verre hoek in om een hard afstandschot te stoppen .Dit was achteraf de laatste kans voor H’veld .We gingen met 0-2 de rust in .

Het een en ander besproken en met een goed gevoel het veld weer op want na rust komen we altijd sterk terug .De tweede helft speelde af op de helft van de gasten die gooide alles op de verdediging .De ene aanval na de andere maar verzuimde de bal over de doellijn te krijgen.Lindy van dichtbij tegen de paal ,Minou een keer net naast en ook tegen de paal.De tijd begon te dringen maar al zouden we nog een uur doorspelen die bal zou er niet meer in gaan .Jammer, maar het bleef een spannende en harde maar ook zeer sportieve strijd .

Helaas klonk het gevreesde eindfluitsignaal maar ondanks de uitslag hebben we voor 200% gestreden en verdiende we minimaal een gelijkspel of zelfs winst maar dan moet je wel scoren.Toch blijven we nog steeds koploper met 3 punten voor op Hardinxveld met een wedstrijd meer .Mochten zij die winnen staan we samen bovenaan .Dus hebben we dat iets ingetogen gevierd in de kleedkamer met rozen en een ingelijste teamfoto en ik mocht een bedankje ontvangen van de speelsters in de vorm van een massief ijzeren trofee ,Mijn dank hiervoor .

Ook wil ik Liek,Laura en Manon bedanken voor de vele mooie en leuke foto’s echt top dames en niet te vergeten de twee sponsors die garant stonden voor de 2 roze/witte wedstrijdballen Laurie (moeder van sharon en charissa) en Nadir (speler van dfc 5 ) thanks nogmaal .

Het is officieel voor ons winterstop en met deze weersomstandigheden maar geen oefenwedstrijdjes .Ik denk dat we even goed moeten herstellen van enkele blessures om volgend seizoen weer voor de hoofdprijs te gaan .

Can we do it !!!!!!!!!!!
YES WE CAN !!!!!!!!!!!!!

GR Cees,Patrick en Frank


1 reactie

  1. arie heijstek archivaris dfc 6 december 2012 om 00:31 -

    Cees, weer geen foto’s!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com