Prins Krommediek en hofhouding van Nar Veure geinstalleerd.

24 november 2012 2590x bekeken, 1 reactie »
Prins Krommediek en hofhouding van Nar Veure geinstalleerd.

Zaterdagavond 24/11 23.00 uur was het dan eindelijk zover.

Nadat de afgelopen weken de stadsprins en de Prins bij de Schenkeltrappers al waren gepresenteerd was het nu tijd aan carnavals vereniging Nar Veure om het nieuwe (of oude) prinselijk gezelschap bekend te maken. Het motto van Nar Veure is dit jaar : “Nar Veure heeft de Flower Power” en dat was duidelijk aan de aankleding van de zaal te zien en de raad van elf te zien.

Onder de muzikale begeleiding van hofkapel Bar Gebeure werd als eerste de opper voor het komend seizoen voorgesteld. Niemand minder dan Edwin de Jager kwam tevoorschijn als de (oude en nieuwe) spreekstalmeester van Nar Veure voor het seizoen 2012-2013. Deze transport planner gaat voor Nar Veure weer alle avonden aan elkaar praten.

Hierna was het de tijd aan de raad van elf. Deze kwamen verkleed als hippies gecombineerd met “echte” hippie-muziek tevoorschijn. Bij deze Raad waren er maar liefst 7 nieuwe gezichten te zien, maar aan het enthousiasme te zien waren dit zeker geen nieuwkomers op feestgebied en zullen zij met elkaar menig feestje met hun aanwezigheid verblijden. Vervolgens was het de beurt aan de hofdames . Tevoorschijn kwam een oude bekende die altijd in is voor een feestje Joanna Henraat en nieuwkomer Kelly van Es. Deze speelster van het meiden B1 team gaat vanaf nu door het leven als het eerste “echte” DFC-meisje in de geschiedenis van Nar Veure. Daarna was het tijd voor de presentatie van de Prins. Uit de special hippiebus kwam als boegbeeld voor komend seizoen Bert Boogert tevoorschijn. Deze Mazda specialist heeft voldoende ervaring als opper en tweedejaars-prins om ook komend seizoen weer garant te staan voor de nodige vrolijke noot.

Al met al een prachtig stel mannen en vrouwen die er zeker voor gaan zorgen dat de naamsbekendheid van Nar Veure/DFC nog groter gaat worden.

Foto’s van de installatie zijn te vinden op www.narveure.nl

 

1 reactie

  1. Jacques de Rooij 27 november 2012 om 20:41 -

    Prins Krommediek, opper Edwin de hofdames Kelly en Joanna en last but not least de raad van 11 van harte gefeliciteerd met jullie benoemingen. Maak er met elkaar een fantastisch Flowerpower mooi feestseizoen van.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com