DFC MC1 meiden nog steeds op koers voor het kampioenschap!!!

12 november 2012 1633x bekeken, 2 reacties »

Zaterdag 10 nov j.l speelde ons MC1 tegen het MC1 van sc Everstein. We speelde weer een thuis wedstrijd dus voor ons het voordeel want dan spelen we met veel thuis publiek !

Ook deze wedstrijd moesten we volbrengen zonder Minou,Lonneke en Eva die nog niet volledig hersteld was van een enkelblessure. Dus met een wissel moesten we dit easy klusje (volgens de statistieken) gaan klaren. Waar we ons in vorige wedstrijden door onderschatting lieten verrassen gingen we deze keer er gelijk vol tegenaan wat resulteerde dat we de eerste 20 minuten meer balbezit hadden dan de tegenstander. Met verschillende aanvalstechnieken kwamen we soms gevaarlijk voor de goal maar miste nog enige scherpte om de score te openen .

Toch was het niet zo dat Everstein geen vuist kon maken want ook zij hadden een paar snelle voorwaardse die evt op snelheid door onze verdediging wilde breken maar ons defensieve kwartet Sharon,Linde,Lotte en Celia stond weer als een huis,en werden met extra pit en hier en daar goede slidings de aanvallen afgestopt. Charissa was weer wat fitter dan vorige wedstrijden en vormde de aanval samen met Selin en stand in rechtsbuiten Lindy. De score werd geopend door Charissa die met een mooie solo de centrale verdedigster op het verkeerde been zette en de bal langs de keepster plaatste 1-0 . We bleven aanvallen ,Charissa oog in oog met de goalie plaatste de bal naar de goed meegelopen Lindy die de bal hard in knalde maar werd helaas afgefloten voor buitenspel. Helaas want het was een mooi uitgespeelde aanval .Door het aanvallende spel lette we even niet op en na en lange pass van een Everstein verdedigster werd de snelle linksbuiten op onze goal afgestuurd deze was niet meer in te halen en schoot de bal langs onze goalie Emily 1-1.Dat was even schrikken maar we herpakte ons snel. Sharon was mee door geschoven speelde zich vrij op de 16 maar zag haar harde afstandschot helaas geblokt worden,jammer die had dwars door het net gegaan. Toch wisten we voor rust de 2-1 te scoren,Charissa scoorde haar 2e weer een op een met de keepster en schoot gemakkelijk binnen.

Even rusten hier en daar wat onrust onder elkaar over het tegendoelpunt maar na de limonade alle neusjes weer dezelfde richting op en gaan voor die 3 punten .In de rust keepsters gewisseld Selin in de goal en Emily linksvoor.We speelde weer zeer aanvallend met veel kansen .We hadden wel wat pech met de afronding maar ook werd er met man en macht gestreden door Everstein om een evt 3e doelpunt niet toe te laten.we kwamen zelf niet echt meer in gevaar en 10 minuten voor tijd viel uiteindelijk de verlossende 3-1 ,weer Charissa die met sleuren en slepen zich overheid hield in het strafschop gebied en de bal onhoudbaar in knalde en haar welverdiende HATRICK compleet maakte. Everstein gooide nog wat hout op het vuur maar had geen kracht meer om de aansluit treffer te scoren.Al met al zonder gezeur en weinig overtredingen een sportieve wedstrijd .

Ook bij deze even een bedankje richting de scheidsrechter die toch ook vroeg uit de veren moet om ons te fluiten Bedankt Peter.

Volgende week de eerste topper uit tegen IFC die staan op de derde plaats en maken ook nog goede kans op het kampioenschap.
KOM OP MEIDEN WE GAAN ERVOOR .:wk2010:

gr Cees,Patrick en Frank :-d

2 reacties

 1. arie heijstek archivaris dfc 13 november 2012 om 01:31 -

  Worden er geen foto’s gemaakt bij onze meiden ??
  Van teksten alleen kan een DFC foto archief niet bestaan!

  Arie Heijstek
  Archivaris der DFC
  apheijstek@home.nl

 2. cees.rombout 13 november 2012 om 21:51 -

  We gaan a.s zaterdag gelijk wat actie foto’s en een nieuwe teamfoto maken
  ik heb wel een heleboel foto’s van voorgaande wedstrijden en toernooien .

  gr cees

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com