DFC MC1-BZS MC1 2-0

3 november 2012 2021x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC MC1-BZS MC1 2-0

Zaterdag 3 november ons 3e thuisduel tegen BZS uit Beusichem .

Vorig seizoen speelde zij nog met een 7-tal tegen ons MC2 .Dus wederom een onbekend rivaal.Dus zonder onderschatting weer het veld op.We waren deze keer niet geheel compleet want door een aantal afwezige en geblesseerde bij MB1 heeft Danique met MB meegedaan .Eva en Linde waren buiten de stad dus met minimale bezetting moesten we deze klus klaren om de koppositie te behouden.

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde we de wedstrijd en speelde we alleen op de helft van de tegenstander .Met Minou op rechtsvoor ,Charissa op de linkerflank en Kelsey als aanvallende mid-mid creeerde we kans op kans alleen lukt het ons niet om de bal over de doellijn te werken.De keepster was meerdere malen niet klemvast maar wist de schoten telkens iets aan te raken zodat ze net naast gingen.Charissa wist met mooie passeerbewegingen de verdedigsters uit te spelen maar miste net de precisie om te scoren of de bal goed afteleggen.De openingstreffer hing in de lucht maar liet lang opzich wachten.Lindy schoot ook nog 2keer van ruime afstand waar de keepster het moeilijk mee had maar de rebound van Lonneke en 1 van Kelsey alsnog wist te klemmen.Dus met 0-0 gingen we rusten.We speelde op het K veld dat is naast het FC.Dordrecht stadion dus best een eindje weg van de kleedkamers dus hadden we de limonade gelijk al meegenomen naar het veld.Helaas was het al aardig aan het regenen dus konden we niet echt beschutting zoeken.Maar het veld was zeer goed dus verder geen klagen.In de tweede helft was het wedstrijd beeld vrijwel het zelfde maar moesten we wel allert blijven want ook deze keer hadden de rood/witte Back’s Lindy en Lotte een drukke ochtend.Selin was van shirt gewisseld met Emily die door lichte griep niet veel lucht had en dus beter in de goal kon gaan.Ondanks dat we erg goed speelde stond het nog steeds 0-0.Gelukkig viel in de 20 min na rust eindelijk de verlossende 1-0.Lotte’s goede corner kwam hoog voor de goal waar Minou de bal met haar hooft verlengde en de bal tussen een aantal speelsters bleef liggen maar Charissa was het meest alert en schoot de bal door de benen van de keepster 1-0.We hebben op corners geoefend en dan is het leuk als dat dan goed lukt in de wedstrijd.

Het bleef spannend want net als vorige week duurde het even voordat we weer scoorde.Sharon was doorgeschoven naar het middenveld en gaf daar extra stoot kracht en zag haar afstandschot via de keepster naast de goal gaan.Vlak voor de 2-0 kwam BZS 3maal gevaarlijk voor de goal maar mede door goed keeperswerk bleef het 1-0 .De 2-0 kwam op naam van Minou die met een mooie schijnbeweging de linksback op het verkeerde been zetten en richting goal kon sprinten,de weg was lang dus besloot zij op het goede moment de bal af te vuren en de bal hoog in de goal zag verdwijnen weer een prachtige goal.We bleven aandringen en in een van de laatste minuten kon Sharon nog van dichtbij scoren door een gekeerd afstand schot van Lonneke in te schieten maar de goalie hield hem tegen zonder het te weten Ook kwam Samantha nog in positie om de 3-0 binnen te knallen maar raakte de bal net niet goed genoeg helaas Sam anders was het een mooie goal geweest.Het bleef uiteindelijk 2-0 ,een mooie en verdiende overwinning.

volgende week spelen we thuis tegen vv Everstein en als de inzet en beleving het zelfde is dan gaat het goed komen .

Ik kreeg een aantal complimenten voor ons sportieve en goede spel en was het vanaf de zijlijn een zeer leuke wedstrijd om te zien .

gr Cees,Patrick en Frank

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com