DFC E2 Kampioen

24 november 2012 2438x bekeken, 2 reacties »
DFC E2 Kampioen

Vandaag is het zover, ze spelen thuis tegen Dubbeldam E4. Als de jongens minstens gelijk spelen zijn ze al kampioen met nog één wedstrijd te spelen. Er zijn veel suporters aanwezig, ouders, oma’s en opa’s, kennissen en ook de ouders en medespelers van de leiders Sem en Kevin uit DFC A1.

Ze beginnen sterk maar het geluk zit niet mee, maar na zo’n zeven minuten wordt dan toch de eerste goal gescoord 1-0. Daarna loopt het gelijk wat beter en sluiten ze de eerste helft af met een 4-0 voorsprong. Ze zijn duidelijk de sterkere, en we zien fantastische doelpunten en goede reddingen van de keepers. De mannen winnen de wedstrijd met 8-0, geweldig, ze zijn ongeslagen Kampioen!!

Na de wedstrijd krijgen de spelers en leiders een fraaie beker ter herinnering aan een mooi seizoen aangeboden door alle ouders. Van DFC krijgen ze nog een medaille en natuurlijk de frietjes met drinken om het te vieren in de kantine.

Het is een prachtig team, het klik zowel onderling tussen de jongens als met hun trainers, en ook de ouders kunnen het prima met elkaar vinden. De ouders zijn altijd aanwezig en hebben altijd veel plezier langs de lijn, ook valt er nooit een ongetogen woord en wordt er op correcte wijze aangemoedigd.

Ook de leiders/trainers: Kevin Kortekaas en Sem Broere hebben een heel groot aandeel aan dit resultaat gehad, door goede trainingen en begeleiding van de jongens.

Iets wat ik heel erg goed vond was hun wijze van coachen langs de lijn naar de spelers toe, nooit schreeuwen, of mopperen, maar altijd rustig een paar aanwijzingen geven en altijd positief. Dit zagen we terug in het spel, de jongens bleven erg rustig ook al stonden ze soms achter, iets wat overigens niet vaak gebeurde.

Namens alle ouders en spelers van E2, heel erg bedankt voor jullie inzet en tijd die jullie hebben geinvesteerd in deze jongens, PETJE AF HOOR!

Jullie hebben heel erg volwassen en zeer correct gedrag laten zien, iets wat je erg vaak mist op de voetbalvelden!

Dit is erg goede reclame voor DFC en een mooi voorbeeld dat ook de jeugd goed bezig is. We hopen dan ook dat de jongens volgend seizoen weer onder jullie goede leiding een nieuw en mooi seizoen in mogen gaan.

 

2 reacties

 1. arie heijstek archivaris dfc 28 november 2012 om 12:13 -

  Goed gedaan. Mooie foto’s !
  Echter….. de archivaris stelt er hoge prijs op dat de foto’s ook naar hem toekomen!
  Het DFC archief is er ook voor de pupillen!

  Arie Heijstek
  apheijstek@home.nl

 2. Gerrit de Man 28 november 2012 om 20:22 -

  Dordt Centraal had vandaag ook het ingezonde stukje met mooie foto in de krant geplaatst!
  erg leuk!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com