DFC E1 verliest in slotminuten

24 november 2012 2571x bekeken, 2 reacties »
DFC E1 verliest in slotminuten

zaterdag 24 november 2012

Heerjansdam uit. Vandaag kunnen we vrijuit voetballen tegen een tegenstander die we nog niet zijn tegengekomen. Helaas is Yassine ziek en zullen we het weer met zijn zevenen moeten doen. DFC E1 begint zoals altijd sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd. Stijn verdedigt de rechterkant en Efe de linkerkant. Op linksvoor staat Nick. Rechtsvoor Dylan. Jayleeson en Luca moeten het middenveld oppakken.
Efe is zijn directe tegenstander telkens de baas en steeds bedient hij Nick. Heerjansdam probeert het wel, maar is onder de indruk van ons goede spel. Als Nick een ingooi naar de doorgelopen Efe gooit prikt deze hem keurig in de korte hoek. Volkomen verdient staan we 0-1 voor. We hebben echter veel energie verbruikt en snakken naar de rust. 2 grote kansen voor Heerjansdam worden gelukkig verprutst en we gaan met 0-1 rusten.

Nadrukkelijk wordt er gewezen op de opstelling. Het einde van de 1e helft was rommelig. Efe was een aantal keer rechts aan het verdedigen en dat is helemaal niet nodig als Dylan, Stijn en Luca daar al zijn.

De tweede helft beginnen we weer sterk. Heerjansdam is nauwelijks gevaarlijk en wij zijn telkens dreigend. Na ongeveer 15 minuten wordt er op links geweldig gecombineerd en de bal valt voor de voeten van Stijn die met een sliding a-la-Van-Basten de bal in de verre hoek schiet: 0-2. Gaan we eindelijk de punten afdwingen en mee naar huis nemen?

Kort na de 0-2 krijgt Heerjansdam een corner. Alle DFCers kruipen in het doel en niemand pakt de vrijstaande Heerjansdammers op. Het afstandschot spat op de lat uiteen. Heerjansdam dwingt weer een corner af en weer worden spelers volledig vrij gelaten. Ditmaal gaat de bal tussen alles en iedereen door wel in ons doel: 1-2.
Bijna het hele team is hierdoor in de war. Dylan staat dan weer linkachter, dan weer rechts terwijl zijn positie linksvoor is. Colin verdedigt vanaf de rechtsvoor plek tot aan links; Efe en Luca lopen samen voorin aan te vallen. Gelukkig laat Jayleeson zich af en toe zakken en speelt Stijn een geweldige wedstrijd. Alle aanvallen van Heerjansdam worden vroegtijdig beëindigd of tot corner verwerkt. Uit een volgende corner is het helaas weer raak: 2-2 (en opnieuw werd de vrije man niet opgepakt).

We voelen de wedstrijd uit onze handen glippen. In de slotminuten staan 5 man voorin en de keeper van Heerjansdam raapt de bal op. De spelers van Heerjansdam ruiken hun kans en rennen met 4 man naar voren; een verre uittrap volgt en Stijn ziet de bal over zich heen stuiteren. Nick kan maar 1 ding doen en dat is uit zijn doel komen. De aanvaller van Heerjansdam stift de bal schitterend over hem heen en het pleit is beslecht: 3-2. ON-GE-LOOF-LIJK!

Ook vandaag was er met grote regelmaat goed voetbal te zien. Waar we in voorgaande wedstrijden weinig goede kansen kregen lukte dat deze wedstrijd wel. Dit keer was het ons knullige verdedigen bij hoekschoppen waardoor Heerjansdam zich terug in de wedstrijd knokte. Voor de volgende wedstrijd zullen we hier lering uit trekken. GSC: maak je borst maar nat, want DFC E1 heeft iets recht te zetten in de volgende wedstrijd!

2 reacties

  1. arie heijstek archivaris dfc 26 november 2012 om 00:58 -

    foto’s ?

  2. Arjan 27 november 2012 om 11:24 -

    Nee, geen foto’s…… Als iemand van de ouders dit wil doen… lijkt mij helemaal goed.
    Sluit mij bij Hans aan: eens keren de negatieve uitslagen, laat dat de volgende wedstrijd zijn!
    Arjan.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com