De Alblas E1 – DFC E1: 3 – 5

10 november 2012 1844x bekeken, 3 reacties »

Wederom een wedstrijd zonder wissels: Dylan heeft verplichtingen en Efe is geblesseerd. Gelukkig komt Raydion (E2) ons helpen. Yassine start als keeper en net als vorige week nemen we ons voor om het speelveld klein te maken. Direct na de aftrap wordt Colin de diepte in gestuurd. Hij rent zijn tegenstander voorbij en schiet op doel. Omdat ook de keeper nog niet scherp is staat het zo maar 0-1 voor ons. Aan onze rechterkant probeert De Alblas met mooie een-tweetjes door onze defensie te breken, maar Colin en Luca houden de boel goed dicht. Ook wij proberen met combinaties tot een goede aanval te komen.

De wedstrijd is goed in evenwicht tot een afgeslagen bal richting Nick rolt; die zet een keurig blok en tikt de bal door naar Raydion, die vervolgens op wilskracht en techniek zijn tegenstander en de keeper verrast: 0-2. Kort daarop maakt Colin zijn 2e doelpunt en staan we zelfs 0-3 voor. We krijgen niet veel kansen, maar vandaag zijn we bijzonder effectief.

Er is geen vuiltje aan de lucht tot een schot/voorzet van De Alblas door Yassine opgevangen kan worden. Jayleeson raakt de bal nog net aan waardoor deze in ons doel eindigt. Hm, een rare 1-3. Even later weer zo’n vreemd moment. Door verkeerde inschattingen van onze verdediging eindigt een schot van De Alblas zomaar in ons doel: 2-3.

Direct na de rust zet De Alblas aan en zijn wij nog zoekende, maar omdat De Alblas slordig speelt is er tot aan een corner niks aan de hand. De corner wordt halfhoog bij de 1e paal ingeschoten en Stijn krijgt hem op zijn bovenbeen waarna deze bij de 1e paal binnenvalt: 3-3. Weer een bal die ietwat gelukkig in een doel eindigt.

De teams zijn goed aan elkaar gewaagd. De duels worden wat pittiger, maar de scheidsrechter laat beide ploegen lekker voetballen. Dan wint Yassine een duel om de bal en rent op het doel af. Eigenlijk moet hij voorzetten, maar hij besluit te schieten; via de binnenkant van beide palen ligt de bal dan toch weer in het doel. Een beetje gelukkig, maarrr… we staan weer voor. Kort daarop komt Nick uit zijn doel om een voorzet van De Alblas te onderscheppen, maar hij duikt over de bal heen. Het is Jayleeson die met een uiterste inspanning de gelijkmaker weet te verhinderen.

Even later krijgt Raydion op het middenveld de bal en omspeelt zijn tegenstander. Hij speelt de bal naar Yassine die, vrij voor de keeper, de bal goed in de verre hoek plaatst: 3-5. Eindelijk hebben we onze eerste punten te pakken!

In een rommelige, maar vermakelijke wedstrijd heeft de E1 zijn 1e overwinning van dit seizoen geboekt. Met de goede instelling en heel, heel hard werken werden de punten over de streep getrokken.

3 reacties

 1. Arjan 12 november 2012 om 22:14 -

  En er komen nog meer punten….. Goed gedaan jongens! Arjan

 2. arie heijstek archivaris dfc 13 november 2012 om 01:35 -

  De laatste maanden krijgt het DFC foto archief heel weinig beelden toegezonden van onze DFC jeugd. Worden er geen foto’s meer gemaakt ??

  Arie Heijstek
  Archivaris der DFC
  apheijstek@home.nl

 3. kathleen 21 november 2012 om 16:15 -

  De naam van mijn zoontje schrijf je zo RAYDION.
  Maar het is wel een leuk verslag erg leuk gedaan.
  grtjes

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com