Lancering nieuwe website

4 oktober 2012 2664x bekeken, 10 reacties »
Lancering nieuwe website

Na weken van plannen en programmeren is het vandaag zover! Met trots kunnen wij je onze nieuwe website laten zien en ervaren. En dat was eigenlijk wel hard nodig ook, want het laatste design dateerde alweer van een jaar of 6 geleden.

Vanzelfsprekend kun je op deze site het laatste nieuws over onze vereniging blijven volgen – zoals je altijd al gewend was. Het nieuwsarchief is namelijk gewoon meegenomen naar deze site. “Uiteraard is de look-and-feel van de website vernieuwd. Dat moest ook wel, want tegenwoordig maken steeds meer bezoekers gebruik van smartphones of tablets. De ‘oude’ website was daar niet voor ontworpen en dat merkte je soms in de laadtijden van pagina’s. Met dit ontwerp gaat dat veel beter. En het ziet gewoon weer wat moderner uit!” aldus Maarten Janssen, webmaster van de DFC-site.

Nieuw is ook de mogelijkheid voor het toevoegen van reacties op nieuwsberichten. Daarnaast biedt deze website nu ook mogelijkheden om pagina en/of foto’s te integreren op de bekende sociale media als Facebook, Twitter en Google+.

Waar de oude website nog een (in ICT-jargon) ‘maatwerk’ website was is de nieuwe website gebaseerd op het Open Source platform WordPress. “Daar zitten een aantal voordelen aan” vervolgt Maarten. “Zo biedt dit platform betere mogelijkheden om met meer vrijwilligers aan ‘content’ te werken. Vanaf nu kan iedereen een stukje tekst schrijven en na akkoord van een redacteur staat het stukje dan ook direct online. Na het stoppen van Fred van Dongen, die met zijn jarenlange inzet de website naar een hoger plan heeft gebracht (Hulde!), moeten we uiteraard op zoek naar een groep nieuwe creatievelingen die de website van actuele content willen voorzien. Technische beperkingen van de oude website zouden daarvoor een drempel vormen, maar nu kunnen we er echt weer tegenaan. Tot in lengte, in lengte van jaren zeg maar!”

Waarom is goedkeuring van een redacteur nodig voordat een stukje gepubliceerd wordt? De redacteur haalt, als het goed is, de spel- en grammaticafouten eruit en kan indien nodig beledigende teksten aan het adres van tegenstanders of scheidsrechters anders verwoorden of indien noodzakelijk zelfs te verwijderen. Voetbal is weliswaar emotie, maar respect en sportiviteit zijn eveneens belangrijk.

Ben je enthousiast over de nieuwe website en heb je interesse om stukjes voor onze website te schrijven? Of wil je als redacteur aan de slag? Stuur dan even een mailtje naar Maarten via webmaster@dfc-dordrecht.nl

10 reacties

 1. John Besemer 4 oktober 2012 om 17:56 -

  Hoi Maarten.

  Ziet er gelikt uit ,de nieuwe Dfc site.

  Gr,
  John Besemer

 2. Fred van Dongen 4 oktober 2012 om 18:21 -

  Hulde Maarten – je bewijst andermaal een ware vakman te zijn!

 3. maarten.janssen 4 oktober 2012 om 18:32 -

  Dank je Fred! En mocht je nu weer geĂ¯nteresseerd zijn geworden om stukjes te schrijven, dan hoor ik het graag natuurlijk. Een accountje is zo aangemaakt. đŸ˜‰

 4. Henri Verstegen 4 oktober 2012 om 18:58 -

  Ziet er vreselijk gelikt uit ,zeer professioneel van
  opzet.
  Hulde

 5. arie heijstek archivaris dfc 5 oktober 2012 om 00:47 -

  We kunnen weer mee in de hoogste klasse !

 6. Cees van Woerkom 5 oktober 2012 om 11:19 -

  Hoi maarten de nieuwe site ziet er echt goed uit, grote Klasse !!

 7. bert huijbens 7 oktober 2012 om 12:34 -

  Hallo Maarten,
  mijn felicitaties, ziet er top uit.

  gr Bert

 8. Ernst 15 oktober 2012 om 21:25 -

  Schitterende ontwikkeling, hulde Maarten. Top dat je de social media er ook bij hebt gepakt!

 9. pieter.van.kaam 16 oktober 2012 om 14:08 -

  He die Maarten,zie er goed uit!!
  Werd idd tijd,we zijn weer helemaal bij!!.

  gr Pierre

 10. Fred Rackwitz 20 oktober 2012 om 10:30 -

  Misschien een beetje aan de late kant. Maar mijn lof is dan ook groot voor de nieuwe website. Ziet er top uit.
  Met de complimenten aan Maarten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com