DFC meiden met een verdiende overwinning terug naar Dordt

13 oktober 2012 1500x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC meiden met een verdiende overwinning terug naar Dordt

Zaterdag j.l de laatste bekerwedstrijd van de poulefase,na 1 winst en 1 verlies was deze wedstrijd voor de statistieken .Doordat v.v Arkel zich heeft teruggetrokken zouden we max. 3 punten kunnen halen en IFC heeft 6 punten gehaald dus bekerd IFC verder. We waren niet geheel kompleet want Samantha was gebleseerd en Danique had een familie uitje waardoor de meiden niet aanwezig konden zijn.In hun plaats wilde Lisanne meedoen. Na een aantal blessureweken was zij er weer klaar voor om het gras weer te betreden. Lonneke en Minou waren er gelukkig onverwachts ook bij dus met 3 wissels gingen we de strijd aan met de thuisploeg.

Bij het eerste fluitsignaal was het weer en t veld redelijk goed bespeelbaar. Aan de ene kant werd er goed gecombineerd en druk gezet waardoor BeReady steeds op het middenveld de bal aan ons verloor.Na een paar doelpogingen viel de 0-1 al vrij snel ,Minou met een goede passeerbeweging langs de linksback en koelbloedig afgerond in…de verre hoek .Na een kleine tegen aanval de bal onderschept door Lindy die speelde naar Lonneke en die verraste de back met een steek balletje waardoor zij Minou kon bereiken die vanaf de rechterflank een voorzet wilde geven maar schoot de bal met een streep in de rechter bovenhoek 0-2 .Als je dan een (slechte)voorzet geeft is dit de beste optie hahah

Ook na de 0-2 nog veel kansen ,Charissa speelde zich een paar keer goed vrij om vanaf de 16 te knallen maar miste wat schotkracht.Kelsey en Dunya kregen ook nog een kansje om de score op te voeren maar miste de juiste richting.

In de rust weer een babbeltje het een en ander verwisseld en er weer vol tegenaan. Op het moment dat we kleedkamer uit kwamen begon het echt hard te regenen en dat heeft tot het eind geduurd.Het veld werd gladder .Maar dat komt ons spel ten goede .want de rood/witte verdediging weet hoe zij een sliding er tegenaan moeten gooien.In de verdediging kwamen we niet echt in de problemen maar in de aanval misten we de scherpte om de voorsprong te vergroten.Uiteindelijk scoorde Eva haar 2e competitie goal, net over de middenlijn pikte zij de bal af en sprinte met de bal aan de voet de verdediging eruit alleen op de keepster af en ronde koelbloedig af 0-3.Een mooie goal en wat is het dan leuk om te zien dat waar je regelmatig op traint er in de wedstrijd uit komt . Ook Lisanne wist haar goaltje nog mee te pikken,met haar beroemde,beruchte en voor de tegenstander beangstigende afstandschot knalde ze de bal vanaf een meter of 30 voor de keepster onhoudbaar net onder de lat tegen de netten: 0-4.

Ondanks dat we de tweede helft door de heftige regenbuien bijna van het veld spoelde gingen we met een verdiende overwinning terug naar dordt . TOP meiden goed gedaan allemaal .a.s zaterdag spelen we thuis tegen v.v Sleeuwijk en dan gaan we er weer voor.

gr cees :-d

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com