‘Bloed, zweet en tranen’ bij DFC 3 – ZBC’97

27 oktober 2012 3083x bekeken, 2 reacties »
‘Bloed, zweet en tranen’ bij DFC 3 – ZBC’97

DFC3 stond een zware wedstrijd te wachten tegen de nummer 2 ZBC’97 2. Om twaalf uur stonden we netjes met 11 man in de kleedkamer, maar daarbij moet gezegd worden dat Danny Kamp geen zekerheidje was vanwege liesklachten. Voor de wedstrijd kregen we van Ronald te horen dat onze “trainert” alias “Opa” na een lange gedwongen afwezigheid naar ons kwam kijken. Dit gaf ons gelijk extra motivatie om goed voor de dag te komen.

Na een intensieve warming-up van ruim 10 minuten moesten we helaas constateren dat Danny K. toch nog te veel last van zijn lies had en daardoor niet kon meedoen. Voor iedereen die een beetje tellen kan betekende dit dus dat we met 10 man moesten starten.

De opstelling werd dus als volgt: Doel: Steven Kalis, verdediging vlnr: Conan Wilhelmus, Tijmen Bruning, Mario Ghidini, Danny Haksteen Middenveld vlnr: Maurice Kalis, (35 min RIK), Martijn van der Waal, Maarten Janssen, Maarten van Dalen Aanval: Peter van der Zwan Vlagger: Danny Kamp Verzorger: Mark Noorlander Trainer: Ronald van Pelt & Opa Mol Administratie: Jan van Pelt

Goed daar staan we klaar voor de aftrap toch een tikkeltje onzeker vanwege het ondertal en vanwege de positie op de ranglijst van de tegenstander (die wel 16 man bij zich had). Als de wedstrijd begint worden we direct onder druk gezet en merken al snel dat het een zware pot gaat worden op deze manier. We worden continu terug gedwongen naar onze eigen zestien en Steven moet al direct een aantal keer zijn doel verdedigen. We laten de tegenstander ver komen maar verder dan onze zestien staan we niet toe, ze lopen constant tegen een blok van Mario of Tijmen aan. ZBC tikt de bal veel rond en wij als ervaren team in ondertal laten dit rustig toe. Na een klein kwartier spelen weten ze dan toch een keertje door een klutsbal er door te komen en laten daarbij ook direct onze keeper kansloos. De kopjes beginnen te hangen en schouders te zakken, wordt dit dan toch een hele vervelende middag, want we zijn eigenlijk nog geen 1 keer over onze middenlijn gekomen. Maar we blijven knokken en proberen er toch ook eens uit te komen, met Tinus, Peter en Janssen die het eens met een afstandschot proberen. Het mogen dan speldenprikjes zijn, het geeft ons in ieder geval het gevoel dat we meedoen. Na ongeveer 25 minuten voetballen bereikt een speler van ZBC de achterlijn en geeft hij de bal strak voor bij de eerste paal, Steven die goed opgesteld staat wil de bal oppikken, maar op dat moment komt de spits voor hem en springt onverwachts over de bal, iets wat er toe leidde dat de bal door de benen van de keeper zo het doel in rolt. Een weer wat ongelukkig moment voor DFC, dat nu helemaal het gevoel heeft dat er niets meer te halen valt. Maar dan zien we na 35 minuten Rik (eigenlijk ziek) ons team komt versterken!!!

Ja, daar staan we eindelijk met 11 man! En je merkt dat we direct beter in de wedstrijd raken. Het combinatie voetbal keert direct terug in de ploeg , ZBC wordt verder terug gedrongen en DFC creëert kansen. Een snelle combinatie opgezet door Peter en direct doorgetikt door Conan, stelt Tinus in de gelegenheid om de bal op Maurice of Conan terug te leggen voor een 100% doelpunt, echter besluit Tinus tot zijn eigen verbazing om de bal zelf hoog over te schieten. Jammer! Ruststand 0-2

In de rust zien we allemaal dat Opa ons aan het opwachten is voor de kleedkamer, een heel mooi moment voor ons allen! Want we hebben je gemist Opa en zijn blij dat je er weer bij was!!!

In de rust geeft Ronald nog eens aan dat we hier echt niet van hoeven te verliezen en dat we er in moeten blijven geloven.

In de tweede helft begint ZBC goed en ze laten het balletje aardig rondgaan, DFC kan op dit moment niet meer doen dan tegenhouden. Steven Kalis moet een aantal keer flink ingrijpen maar staat net zoals in de eerste helft goed te keepen en houd ons daarmee in de wedstrijd. Het spelbeeld blijft een tijdje zo tot ongeveer 10 minuten voor tijd. Waar ZBC het gevoel heeft wel tevreden te zijn met de 0-2 voorsprong, en na ongeveer 12 keer gewisseld te hebben, gaat DFC ineens gas geven. DFC dat het vaak conditioneel in de tweede helft laat liggen, begint druk te zetten, te jagen, de tegenstander op te eten, met als aanstichters Mario en Tijmen! Je merkt dat er iets in het team sluipt, iets wat je niet kunt omschrijven maar gewoon voelt. We willen niet verliezen, niet weer. ZBC begint het ook te voelen en komt er ineens niet meer uit, DFC vuurt een paar schoten op het doel welke net mis gaan. ZBC maakt net buiten de zestien een overtreding en Tinus neemt plaats achter de bal. DFC is gretig en dit wordt beloond, Tinus neemt de vrije trap hard in de hoek, de keeper laat de bal los, en daar staan 3 man van DFC om hem in te schieten, MAURICE KALIS 1-2 !!!!!!!!!!!! HOPPAAA!!! We ruiken bloed terwijl ZBC er nog een verse kracht ingooit, gaat het jagen verder!!! Met zijn allen, moe en versleten maar doorgaan. Laatste 5 minuten, een kans voor Maarten van Dalen, die hem goed raakt, maar de bal rakelings naast de paal ziet gaan. 2 minuten later volgt er een hoekshop van Tinus, Conan kopt, Tijmen neemt de bal op zijn borst en haalt met een halve omhaal verwoestend uit “ GOALLLLL”!!!!!! HOPPAA!! 2-2 !!!! Er is gevochten, gestreden en we bleven erin geloven dit samen bracht ons tot een geweldige teamprestatie!! HULDE MANNEN !!

En Opa welkom terug!!!

2 reacties

  1. Mario 28 oktober 2012 om 22:18 -

    Leuk verslag Co!! Mau had je iets “recht” te zetten op foto 10/11? Dit nemen we mee naar NW LL zaterdag a.s.

  2. arie.heijstek 30 oktober 2012 om 01:38 -

    Leuke foto’s!!
    Denk ook aan verzending naar de DFC archivaris !!

    apheijstek@home.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com