D.F.C. MC1 – Heukelum MC1: 2-0

30 september 2012 8980x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D.F.C. MC1 – Heukelum MC1: 2-0

Zaterdag j.l onze eerste competitie thuis duel van dit seizoen tegen het voor ons  onbekende v.v.Heukelum.

Door het bekijken van de vorige uitslagen van Heukelum gingen we er vanuit dat we het niet zo moeilijk zouden krijgen, maar dat viel wel even tegen .De tegenstander was iets te laat op het veld en de eerste indruk bij onze dfc meiden was dat ze jong waren en niet erg groot. Toch werd de tegenstander onderschat ,wij kregen wel onze kansjes, maar de bezoekers waren ook niet ongevaarlijk en Sharon,Linde,Lotte en Celia  hadden hun handen er vol aan .We kregen pas na een minuut of 15 grip op de wedstrijd met Lindy als stand-in  rechtsbuiten gokten we op snelle aanvallen over de rechterflank en om met een eventuele voorzet of schot op goal de score te openen.Celia kwam nog 2 keer in scorings positie met een bekeken puntertje, maar miste  de goal op een haartje. Onze sta in de weg deze ochtend was echter de keepster van Heukelum.  Ze was niet de grootste maar ze hield haar goal schoon met fantastische reddingen. Ook het schot van Kelsey dat naar de bovenhoek zeilde wist zij met een katachtige sprong uit de kruising te tikken met het resultaat dat we met 0-0 gingen rusten. In de rust de puntjes weer op de i gezet en dat we geduld moesten hebben want dat doelpuntje zou heus wel vallen .Emily had Selin vervangen in de goal. Selin is ook inzetbaar in het veld om de aanval te versterken .Na de rust starten we gelijk goed, met goede combinaties en hard werken voor elkaar kon de openingstreffer elk moment vallen .Lindy ging meerdere malen op avontuur over de rechterkant en met enkele instructies vanaf de zijlijn wist ze de linksback uit te spelen, ging schuin op de goal af en schoot hard in de korte hoek,de goalie verkeek zich op de snelheid van de bal en liet hem uit haar handen glippen. YES 1-0 eindelijk het eerste competitie doelpunt van onze vaste rechtsback Lindy ,THANKS Lin,  want door mijn tactische zet (die dus ook nog werkte) konden de honderden supporters hun witte zakdoek gewoon in de tas laten hahahaha. Ook Selin kreeg nog een paar kansjes .Lindy nog met een mooie passeerbeweging door de defensie schoot  de bal weer in de korte hoek maar deze wist de goalie wel te stoppen .DFC bleef de druk naar voren houden en zette Heukelum vast op eigen helft  en tenslotte viel de bevrijdende 2-0. Kelsey met een naar de eerstepaal in draaiende corner die daar verlengd werd door Lindy en over de keepster op de doellijn belandde,  werd goed door Dunya met de knie in het net gelopen. Goed zo meiden ook al hadden we het doelsaldo op kunnen schroeven zijn we toch blij met de 3 punten, die ze ons niet meer kunnen afnemen .9 punten uit 3 wedstr is zeer goed .Nu nog punten pakken van de concurrentie en dan liggen we goed op koers voor een evt nw kampioensschap.

DFC MC1: Keepster 1e helft Selin,Keepster 2e helft Emily , verdediging  :Sharon,Linde,Celia,Lotte  middenveld: Eva,Dunya.Kelsey,Danique,Samantha, aanval: Charissa,Lindy,

PS, De wedstrijd tegen Peursum van volgende week is verzet naar 3 okt woensdag as om 18.00 uur verzamelen bij DFC
 gr cees

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com