D.F.C. 3 – Drechtstreek 6: 5-1

23 september 2012 918x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor D.F.C. 3 – Drechtstreek 6: 5-1

Spannend!

Dat dachten we dat het zou worden, de nummer 2 en 3 van het vorig seizoen tegen elkaar. We moesten om 12.30 uur thuis tegen Drechtstreek spelen en zagen dat ze met een behoorlijk jong team waren komen opdagen. Daarentegen stonden wij om 12.00 uur nog mensen te bellen, omdat er een aantal afwezigen waren. Tijmen die eigenlijk ziek was besloot uiteindelijk toch nog om zichzelf uit bed te trekken en ons team te komen versterken. Dus dat bracht ons op een totaal van 13 man.
Al met al beloofde het een zwaar potje te gaan worden. We begonnen de eerste helft erg sterk door vroeg druk te zetten met zijn allen en door fel in de duels te zijn. Drechtstreek kon hier duidelijk niet mee omgaan en moest na nog geen minuut voetballen al toezien hoe de dynamische middenvelder Conan Wilhelmus (nog herstellende van een koudje) op een steekbal van Robby de bal netjes geplaatst achter de doelman schoot. 1-0 Hoppaa!!! De droomstart was een feit en het aangeslagen Drechtstreek was al vroeg in de wedstrijd volledig de kluts kwijt. De 2-0 liet dan ook niet snel op zich wachten, Robby werd diep gestuurd door Peter en plaatste de bal met uiterste precisie tussen de benen van de keeper zo het doel in. 2-0 Hoppaa!! Met wat speldenprikjes probeerde Drechstreek wat terug te doen, maar de verdediging stond gewoon erg goed. Peter wist even later een snelle uitbraak van DFC bekwaam af te ronden (zijn eerste van de 20 toegezegde doelpunten). 3-0 Hoppaa !!
Het bleef niet bij 3-0 in de eerste helft, omdat Robby na veel kappen en draaien zijn goede rechterbeen vond en hiermee de bal binnenkant paal in de linkerhoek wist te plaatsen. 4-0 Hoppaaaa!! Na de 4-0 was het Conan die om een wissel vroeg, omdat hij door zijn “koudje” het conditioneel niet meer kon belopen (zijn vervanger “zieke Tijmen”). Terwijl Conan een peukie rookte om zijn longen weer een beetje open te krijgen zag hij hoe “Pietertje” erg laat voor buitenspel vlagde en Drechtstreek ons keepertje Steven kansloos liet. 4-1 Boeeee!! Dit was ook meteen de ruststand.
De tweede helft waar Pietertje de uitgeputte Peter verving, liet eigenlijk het zelfde beeld zien. DFC kreeg diverse opgelegde kansen, maar faalde dramatisch in de afwerking. (Ik zal geen namen noemen) Willem Opmeer moest er na 25 min geblesseerd af, omdat hij op een polletje ging staan en daarmee door zijn enkel ging, resultaat een dikke bult op zijn voetje. Na wat omzettingen stond DFC weer en wist het nog 1 maal te scoren door Peter (zijn 2de van de twintig toegezegde doelpunten).
Al met al een goede overwinning. Het mag ook even gezegd worden dat de verdediging bestaande uit Tomas, Mario, Erik en Danny een hele goede wedstrijd speelden en ook Rik vooral niet te vergeten.
Opstelling: doel: Steven verdediging: Tomas, Mario, Erik, Danny H. Middenveld: Willem (65 min Peter) , Maurice, Conan (35 min Tijmen, 60 min Conan 85 min Tijmen), Rik aanval: Robby, Peter (45min Pietertje)Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com