INTERVIEW (1): Robert Mohan: We zijn in de breedte sterker geworden

14 augustus 2012 2506x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor INTERVIEW (1): Robert Mohan: We zijn in de breedte sterker geworden

Voor het derde achtereenvolgende seizoen begint DFC als zaterdag-tweedeklasser aan een nieuwe voetbaljaargang. Deze keer volledig onder leiding van Robert Mohan (32) die vorig seizoen Paul Koster voortijdig afloste als hoofdtrainer.

De roodwitte brigade eindigde in de vorige editie knap als vijfde hoewel volgens kenners een hogere eindnotering inclusief promotie binnen bereik lag. In de stille periode zag DFC enkele spelers vertrekken maar vlogen ook enkele bekenden terug naar het oude nest. De balans opmakend van komende en vertrekkende spelers meent Robert Mohan (fotoinzet) dat zijn selectie kwalitatief sterker is geworden.
 
Komende zaterdag opent DFC het seizoen met een bekerwedstrijd thuis tegen Zuilichem. Zaterdag 1 september is de competitie aan de beurt. Het eerste optreden is thuis tegen Ameide.
 
Tevreden over de competitie-indeling?
Robert Mohan: ,,Ja, ben zeer tevreden. We zitten in een competitie met zes nieuwe ploegen. Ploegen die je vrijwel niet kent. Hierdoor is het makkelijker om de focus op je eigen team te houden, we moeten het immers zelf doen op eigen kracht. We hopen en verwachten een rol van betekenis te kunnen spelen om weer een greep naar een periodetitel of het kampioenschap te doen.´´
 
Van welke clubs is de zwaarste tegenstand te verwachten?
RM: Zoals ik net aangaf gaat mijn focus uit naar mijn eigen team met onze kwaliteiten. Kijkend naar het vorige seizoen vind ik WNC en Meerkerk kwalitatief goede ploegen. Ik denk dat de moeilijkheid ligt in het verslaan van de wat stuggere tegenstanders.
 
Is je selectie sterker/zwakker geworden dan vorig seizoen? Of is de totaalkracht gelijk gebleven?
RM: Onder andere Nick Stam, Dennis Raaymakers zijn weer terug. Met Johny van Axel Dongen hebben we nu nog meer concurrentie voorin. We zijn sterker dan vorig seizoen, niet alleen qua kwaliteit maar ook qua breedte en heel belangrijk: als team… Tevens zijn de spelers een jaartje ouder, dus meer ervaring en wat slimmer.
 
*Vervolg zie: ´Met goed positiespel tegenstanders kapot spelen´

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com