ADRICHEM TOERNOOI (2): Acht vaak fraaie goals in aantrekkelijke finale

11 augustus 2012 1916x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor ADRICHEM TOERNOOI (2): Acht vaak fraaie goals in aantrekkelijke finale

De finale van het DFC Van Adrichem Toernooi tussen DFC en FC Dordrecht (combinatie) was het aanzien alleszins waard en leverde een waar doelpuntenfestijn op. De jeugdige Dordt-combinatie bleek net wat meer te zijn ingespeeld en won zodoende zij het met moeite verdiend met 3-5.

Zaterdagtweedeklasser en gastheer DFC presenteerde zich als een taaie maar ook kwalitatief behoorlijk sterke opponent van het favoriete FC Dordt. Met name na de hervatting leek DFC op weg naar een gelijkspel. In de afwerking miste de thuisploeg echter wat scherpte en overtuiging. De geluksfactor werkte ook al niet mee.
 
DFC nam op de zonovergoten middag na luttele minuten al de leiding via een fraaie goal van spits Marvin Hooplot. Die lobde de bal van afstand fraai over doelman Michael Bekkers die vorig seizoen nog onder de lat stond bij DFC.
 
In de fase daarna nam FC Dordt het heft in handen. De acties liepen net wat gesmeerder. Dat resulteerde in drie treffers waarvan één uit een door de uitstekende scheidsrechter L. van der Linden uit Barendrecht toegekende strafschop. Appie Güler, die Bart Vosselman verving in de aanval, bracht met een fraaie goal de spanning terug (2-3) maar nog voor rust vergrootte FC Dordt de marge opnieuw naar twee treffers (2-4).
 
Het tweede bedrijf kende een meer gelijkopgaand karakter. Aan beide zijden werden nogal wat wissels doorgevoerd wat de zuiverheid in het spel niet altijd ten goede kwam. DFC wilde echter geen moment buigen en bracht de jonge bezoekers na een kwartier zelfs in ernstige verlegenheid. Cliften Sewpersad rondde uitstekend voorbereidend werk van Marvin Hooplot af met de 3-4.
 
Het duel kon toen nog alle kanten op. In de slotfase bleek FC Dordt echter conditioneel iets verder te zijn dan de moedige thuisploeg. Dat resulteerde in de alles beslissende 3-5.
 
DFC: Mehmet Tokul, Andy Meriba, Marco van Woerkom, Laurenzo Meriba, Emrah Kaya, Dennis Raaijmakers, Robin Ramesar, Said Sous, Cliften Sewpersad, Appie Güler, Marvin Hooplot.
Wissels in de pauze en na rust: Rubén Schot, Jonathan Dubbeldam, Kusay Pekince, Earl Babel.
Bij DFC ontbrak om uiteenlopende redenen een handvol basisspelers.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com