DFC B1 sluit seizoen af met een sportief dagje bij de Brabantse boer

3 juni 2012 1694x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC B1 sluit seizoen af met een sportief dagje bij de Brabantse boer

Afgelopen zondag 3 juni sloot DFC B1 het seizoen af op activiteitenboerderij ’t Geveltje in Waalre (NB). Na een warm welkomstwoord van boerin Marja werd kennisgemaakt met het boerenbedrijf.

Ondanks de regen werd het een geslaagde dag. Sommige spelers zagen voor het eerst een koe van dichtbij en ook voor de koeien was het even wennen. Met een rode zakdoek omgeknoopt en modieuze kaplaarzen aan de voeten voldeden de junioren van B1 met veel plezier aan de opdrachten die werden gegeven.

De tractorrace onder leiding van boer Frank (‘Frank de Boer’) was een voltreffer! Vervolgens werd met speels gemak een hele kudde vanuit het weiland naar de stal gedreven, waarbij met veel souplesse de verse uitwerpselen werden ontweken.

Het hoogtepunt was de badkuiprace aan het einde van de dag. Na een barre tocht over de kolkende rivier de Dommel zetten de spelers van na ruim een uur voet aan wal bij het eindpunt, waar de ongeruste leiders hen opwachtten met een hapje en een drankje. Een heerlijke warme douche zorgde voor een passende afsluiting van een zeer geslaagde dag.

*Bijgaand elf foto´s van de boerensessie van DFC B1, gemaakt door HANS BOOGERT

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com