Altena en Pelikaan naar de eerste klas ten koste van Duiveland en WNC

2 juni 2012 931x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Altena en Pelikaan naar de eerste klas ten koste van Duiveland en WNC

Pelikaan is via de nacompetitie gepromoveerd naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. De Zwijndrechtse ploeg hield rivaal WNC in Waardenburg vanmiddag op 2-2.

Pelikaan had Tweede Pinksterdag de eerste confrontatie tussen de beide periodekampioenen uit de tweede klasse F met 4-2 gewonnen. Met de promotie van Pelikaan krijgt Zwijndrecht volgend seizoen weer een derby op eerste-klas-niveau. VVGZ speelt al jaren in die afdeling.
 
*Ook  Altena sloot de nacompetitie in feeststemming af. Het won thuis met 5-1 van het Zeeuwse Duiveland. Het eerste duel was op Tweede Pinksterdag nog in een 2-0 zege voor Duiveland geëindigd.
 
**Met de promotie van Pelikaan en Altena acteren nu drie clubs uit de tweede klasse F waarin DFC als vijfde eindigde, volgend seizoen in de eerste klas. Kampioen Drechtstreek maakte eerder al de stap omhoog.
 
Aan de nacompetitie namen behalve de periodekampioenen uit de (Zeeuwse) tweede klasse E en de tweede klasse F ook de clubs die in de eerste klasse C als elf en twaalfde waren geëindigd deel. Van dit achttal bleken dus twee van de drie deelnemers uit DFC´s afdeling het sterkst. Onze gelukwensen gaan uiteraard uit naar Pelikaan en Altena.
 
Voor WNC eindigde het seizoen andermaal in mineur. De ploeg zag na een verloren beslissingswedstrijd met Drechtstreek het kampioenschap in 2 F aan de neus voorbijgaan. In de nacompetitie struikelde WNC dus op de slotdag over Pelikaan.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com