Ook Altena, Pelikaan en WNC plaatsen zich voor halve finales nacompetitie

26 mei 2012 1026x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Ook Altena, Pelikaan en WNC plaatsen zich voor halve finales nacompetitie

Na Duiveland hebben vanmiddag ook WNC, Pelikaan en Altena zich geplaatst voor de halve finales van de nacompetitie 1 C / 2E / 2 F van het zaterdagvoetbal.

WNC klopte vandaag thuis Klundert (2 E) met 4-0 waarmee het de 2-1 nederlaag eerder bij Klundert meer dan goed maakte. Altena won vanmiddag ook thuis van Dinteloord (2-1). De Nieuwendijkers hadden de uitwedstrijd tegen de opponent uit 2 E al met 2-4 gewonnen.
 
Pelikaan tegen Zaamslag (1 C) eindigde vanmiddag in een comfortabele 3-0 zege voor de Zwijndrechtse ploeg. Die had vorige week in Zeeuws-Vlaanderen met een fraaie 2-3 zege al de basis gelegd voor de kwalificatie. Eerder triomfeerde het Zeeuwse Duiveland (2 E) over eersteklasser Rijsoord dat zodoende net als Zaamslag is gedegradeerd naar de tweede klas.
 
De drie periodekampioenen uit de tweede klasse F waarin DFC verdienstelijk als vijfde eindigde, wisten zich dus overtuigend te plaatsen voor de halve finales. Drechtstreek verzekerde zich anderhalve week geleden al via het kampioenschap in 2 F van rechtstreekse promotie. De tweede klasse F blijkt dus een meer dan gemiddeld sterke afdeling te zijn geweest.
 
*Maandag Tweede Pinksterdag beginnen de halve finales met de duels Pelikaan – WNC en Duiveland – Altena. De returns staan voor zaterdag 2 juni op de rol. De winnaars van deze tweekampen promoveren naar de eerste klas. Minimaal twee en in theorie zelfs drie clubs uit DFC´s afdeling kunnen zich dus komend seizoen eersteklasser noemen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com