JEUGD: SVS ’65 MC1 – DFC MC1 1-3

10 mei 2012 865x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD: SVS ’65 MC1 – DFC MC1 1-3

Vanavond dan eindelijk het inhaalduel tegen SVS65. Dat was al twee keer door omstandigheden niet doorgegaan maar nu was het zover. Doordat verschillende basisscholen op schoolkamp waren moesten we zonder de jongste meiden Linde, Eva, Shirley, Lindy en Celia afreizen naar Spijk. Voor hun in de plaats kon ik gelukkig een beroep doen op Emily, Lisanne, Nursen en Birsen om het team compleet te maken.

Ook onze kleine Amber wilde even van stal om ons te steunen met haar voetbalskills. Vanaf de eerste minuut was het strijd, vooral op het middenveld lagen de krachten vrij gelijk. Amber had het druk maar zij is het voetbal nog niet verleerd – dus ze deed lekker mee en voor haar gevoel had ze al 6 keer gescoord. Maar helaas dat het goaltje aan de zijlijn niet meedoet aan het spel.
 
Over rechts waren we weer zeer gevaarlijk. Minou speelde weer als vanouds en ging een aantal keren langs de verdediging om met goede voorzetten Charissa of Birsen te bedienen om de score te openen. Helaas misten zij de scherpte. Na een paar afstandsschoten en gevaarlijke corners was het Minou die op slag van rust de 0-1 binnenschoot. Doordat ze samen met Nursen het de achterhoede moeilijk maakte kon Minou na een mooi een-tweetje met Nursen alleen op de keepster af en de bal buiten bereik van de goalie hard in de hoek te plaatsen.
 
Gelijk na de aftrap klonk het rustsignaal. Even wat drinken en peptalk en het veld weer in. Na rust domineerden we wel maar maakten de kansjes niet af en zou je weer zien dat de bal dan in je eigen goal beland. De DFC-verdediging had ook de handen vol aan de twee snelle buitenspeelsters maar als deze de backs Lotte of Amber passeerden stonden Sharon en of Yoella goed opgesteld om de rugdekking te verzorgen en met een hard blok of goede sliding de aanval te stoppen. Toch viel de 1-1 door een schot vanaf de 16 meter. Het leek erop dat dit DFC wakker maakte – de ploeg gooide er een schepje bovenop.
 
De onderlinge duels tussen de middenvelders werden gewonnen en we kregen daardoor meer grip op het middenveld. Danique, Kelsey en Lisanne kregen een aantal mogelijkheden om hun beruchte afstandsschoten af te vuren. Een kwartiertje voor tijd zette Charissa de aanval in en met een listig steekballetje stuurde ze Minou richting cornervlag. Ze controleerde en speelde de linksback uit en schoot de bal hard voor de goal waar de goed meegelopen Birsen de 1-2 kon intikken. Vlak erna kwam Selin door in het strafschopgebied op eigen kracht de bal te veroveren oog in oog met de keepster maar schoot de bal helaas in het zijnet.
 
Toch bleef SVS aanvallen en kreeg het ook kansjes maar Emily was hun sta in de weg en hield haar goal verder schoon. De 1-3 kwam van de schoen van Lisanne met de bekende afstandpoeier gauw van een metertje of 25 diagonaal van links in de verre rechterhoek. Fantastische goal. Dit was tevens de terechte eind uitslag en konden we met de 3 punten in de pocket terug richting Dordt.
 
Meiden goed gespeeld. En voor het gehele team inclusief gastspeelsters een pluim voor de inzet dit gehele seizoen. We zijn als vierde geëindigd met 5x winst,  1x gelijk e n4x verlies.
We zetten voor volgend seizoen hoog in want ik heb er vertrouwen in om te gaan strijden voor het kampioenschap. (gr cees)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com