2 F: Beter DFC diep teleurgesteld na onverdiende nederlaag bij Altena (2-0)

5 mei 2012 1818x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F: Beter DFC diep teleurgesteld na onverdiende nederlaag bij Altena (2-0)

Door Fred van Dongen

De betere ploeg en toch onderuit. Het 2-0 verlies van DFC bij concurrent Altena leidde tot diepe ontgoocheling in het roodwitte kamp. Maar er gloort nog een sprankje hoop op de derde periodetitel en het daaraan gekoppelde deelnamebewijs aan de promotie-nacompetitie. Voorwaarden zijn dat DFC zelf zaterdag wint van titelkandidaat Drechtstreek en de nieuwe periodekoploper Altena puntenverlies lijdt bij Hardinxveld. Het doelsaldo van DFC is immers een fractie maar voldoende beter dan dat van Altena.
 
De nederlaag vanmiddag van een dapper acterend DFC viel in de categorie onverdiend. Kwalitatief bleek DFC meer in de mars te bezitten dan de opponent die zich weer in de rol van counterploeg had gestoken. Toch had het duel een ander verloop gekregen indien roodwit in de openingsfase enkele redelijke tot riante mogelijkheden in goals had omgezet. Altena, dat moest winnen om zicht te houden op de periodetitel, zou dan verplicht zijn geweest de defensieve stellingen te verlaten. En zo´n aanpak ligt de Brabantse ploeg van nature niet.
 
Tot overmaat van ramp bezondigde DFC zich na tien minuten aan een defensieve onoplettendheid en dat is tegen Ameide vaak dodelijk. Zo ook vanmiddag. Ranil van Gastel trok de trekker doeltreffendheid over: 1-0. Marvin Hooplot kreeg pal daarop gelegenheid de balans weer in evenwicht te trekken maar stuitte onfortuinlijk op Altena-doelman Ronald Oskam.
 
Enkele minuten later leek Cliften Sewpersad op weg naar de terechte gelijkmaker. Op de rand van de zestien werd hij onreglementair gestuit. Aribiter Simonse wuifde de overtreding ten onrechte weg. Het betekende het begin van een lange serie twijfelachtige beoordelingen van een uiterst zwakke arbiter voor wie het niveau en de belangen van het duel duidelijk zijn capaciteiten te boven gingen.
 
DFC versaagde ondanks zoveel tegenspoed niet en bleef het Altena-doel bestormen. Een schot van de opgekomen Patrick Bijl spatte helaas uiteen op de rug van medespeler Bart Vosselman en in de slotfase van het eerste bedrijf ontsnapte de thuisploeg op wonderlijke wijze bij een enorme scrimmage op de rand van het doelgebied.
 
Het tweede bedrijf kende een identieke start als het eerste. DFC verwoed op jacht naar een verdiende gelijkmaker – Altena loerend op een uitbraak. Vreemd genoeg kreeg de thuisploeg de betere kansen. Michael Bekkers kon zich toen enkele malen met succes profileren als uitstekend doelman, al sprong de paal hem eenmaal bij.
 
DFC herpakte al snel het initiatief. Franklin Wielingen kwam middenvelder Erik Vos aflossen waardoor DFC ook over de rechterflank dreiging kon uitoefenen. Met het nodige geluk bleef Altena overeind. Met veel (blessure)theater  waar de scheidsrechter volledig in tuinde, wist Altena bovendien regelmatig het Dordtse spel te ontregelen. Ook het inbrengen van Yusuf Simsek voor centrale verdediger Marco van Woerkom, veroorzaakte geen barstjes in de massieve Altena-muur.
In blessuretijd kreeg de thuisploeg uiteindelijk een verlossend handje van de scheidsrechter die een duidelijke overtreding op Suleiman van der Straaten over het hoofd zag waarna Richard de Laat met het nodige fortuin en in drie fases de beslissende 2-0 kon binnentikken.
 
Altena – DFC 2-0 (1-0) – 9m Ranil van Gastel 1-0, 90+5m Richard de Laat 2-0. Scheidsrechter A.J.A. Simonse (Heinkenszand) was de zwakste man van het veld. Hij deelde drie gele kaarten uit waarvan een aan DFC (Marco van Woerkom). Die kaart viel duidelijk in de categorie flauwekul maar levert  Marco wel een schorsing op.
Altena: Ronald Oskam, Marnix de Jong, Mathijn Duijzer, Daan van der Pluijm, Eric van Zanten, Kenneth Hoeke, Richard de Laat, Remon Duijzer, Ranil van Gastel, Stefan Buitenhuis, Dian Versteeg. Wissels: John Pootjes, Marijn Verlee, Hans den Haan, Francois Toonen, Rean Bok.
DFC: Michael Bekkers, Merijn van Groesen, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom (84m Yusuf Simsek), Patrick Bijl, Cliften Sewpersad, Erik Vos (71m Franklin Wielingen), Robin Ramesar, Wesley Loos, Marvin Hooplot, Bart Vosselman. Wissels: Mehmet Tokul, Marlon Kramer, Mark Jongeneel.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com