2 F (3): Drechtstreek buit gedwongen aanvalsrisico´s van DFC maximaal uit

12 mei 2012 4374x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (3): Drechtstreek buit gedwongen aanvalsrisico´s van DFC maximaal uit

*Vervolg wedstrijdverslag – Die tactische visie bleek een goede inschatting. Terwijl DFC onder meer met enkele wissels de accenten steeds meer naar voren legde, kreeg Drechtstreek diverse uitbraakmogelijkheden. Het leidde halverwege het tweede bedrijf tot een countergoal van Peter van de Merwe (1-3). DFC weigerde de vlag te strijken. Met een fraai doelpunt van Cliften Sewpersad (een krulbal in de kruising) vocht roodwit zich knap terug in de wedstrijd (2-3).

De jacht op de gelijkmaker en – als het enigszins kon – ook de winnende goal, was geopend. DFC schroomde bij die missie niet achterin de nodige risico´s te nemen. Het terechte alles of niets eindigde helaas in een diepe teleurstelling. In de slotminuten van de normale speeltijd buitte Christiaan Koremans de geboden ruimte twee keer maximaal uit (2-4 en 2-5). Het pleit was beslecht.
 
Voor Drechtstreek resteerde meteen na afloop nog maar één vraag: zijn we al algemeen kampioen of niet? Het lange wachten was op de uitslag van WNC tegen Schelluinen. Zou WNC puntenverlies lijden? Helaas voor Drechtstreek wist de concurrent uit Waardenburg in de slotfase een 2-3 achterstand toch nog om te buigen in een benauwde  4-3 zege.
 
Waardoor Drechtstreek en WNC alsnog gelijk eindigden op de bovenste plaats en op Helmelvaartsdag een barrage gaan spelen. De kampioensbloemen die Drechtstreek alvast naar Dordrecht had meegenomen, belandden echter niet in de afvalbak. Heel attent en alert schonk het bestuur van Drechtstreek de fraaie boeketten aan de spelersvrouwen. Vanwege Moederdag. Een sterke geste.
 
De aanvankelijke teleurstelling bij DFC verdween na afloop gelukkig snel. De ploeg kan immers terug kijken op een door de bank genomen geslaagd seizoen afgerond met een eervolle vijfde plek in de eindrangschikking. Na een matige competitiestart ontplooide roodwit zich steeds meer tot een even gevreesde als gewaardeerde tegenstander. Een ploeg die serieus meetelde in de prijzenslag maar door het ontbreken van wat mazzel net buiten de prijzen viel.
 
DFC – Drechtstreek  2-5 (1-2) – 3m Erwin van der Heide 0-1, 12m Marvin Hooplot 1-1, 30m Erwin van der Heiden 1-2, 71m Peter van de Merwe 1-3, 78m Cliften Sewpersad 2-3, 88m Christiaan Koremans 2-4, 90m Christiaan Koremans 2-5. Scheidsrechter: I. Roeland (Sleeuwijk).
DFC: Michael Bekkers, Mark Jongeneel, Suleiman van der Straaten, Merijn van Groesen, Patrick Bijl, Erik Vos (70m Yusuf Simsek), Robin Ramesar, Wesley Loos, Cliften Sewpersad, Marvin Hooplot, Bart Vosselman (63m Franklin Wielingen). Wissels niet ingebracht: Mehmet Tokul (d), Marlon Kramer, Jonathan Dubbeldam. Johan van den Broek trad voor de laatste keer op als grensrechter.
Drechtstreek: Timo Epping, Jorn van Drimmelen, Patrick Kunst, Martijn de Jong, Christiaan Koremans, Stefan Jonkman, Peter van de Merwe, Hans Keesmaat, Remco Koremans, Leon van Dalen, Erwin van der Heiden. Wissels: Jan Abaisa, Joey Hakkesteeg, Geraldo Alken, Laurens Rotman.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com