2 F (2): DFC komt helaas niet toe aan tweede luik van droomscenario (2-5)

12 mei 2012 969x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): DFC komt helaas niet toe aan tweede luik van droomscenario (2-5)

Door Fred van Dongen

DFC stond vanmiddag voor de loodzware taak te voorkomen dat stadsbuur en tegenstander Drechtstreek in de prijzen zou vallen. De roodwitte ploeg kende vooraf een kleine kans op de derde periodetitel die recht geeft op deelname aan de play-offs voor promotie. DFC moest dan wel winnen en hopen dat de periodeleider tot vandaag – Altena – niet tot winst zou komen. Dat laatste gebeurde ook, Altena ging met 3-1 onderuit bij Hardinxveld.
 
Maar het tweede luik van het roodwitte prijzenscenario viel helaas in duigen. Drechtstreek won met 2-5 en pakte zo onverwacht maar verdiend de derde periodetitel. En wellicht komt daar nog de hoofdprijs bij, want Drechtstreek gaat donderdag in een beslissingsduel met WNC uit maken wie algemeen kampioen wordt. De winnaar promoveert rechtstreeks naar de eerste klas, de verliezer krijgt via de play-offs een herkansing.
 
De semi-stadsderby kende voor rust een sprankelend verloop met alle ingrediënten die een wedstrijd  boeiend maken. Beide ploegen moesten immers voor de winst gaan wilden ze niet als schlemiel uit het prijzencircus komen. Drechtstreek startte het voortvarendst. De Papendrechtse ploeg deelde al na drie minuten de eerste klap uit die spreekwoordelijk altijd een daalder waard is. En dat profetische gezegde bleek achteraf andermaal te kloppen. Aarzeling in de roodwitte afweer bood Erwin van der Heiden gelegenheid de 0-1 binnen te tikken.
 
DFC herstelde zich knap van die vroege tegenvaller. Nog geen tien minuten later stond de 1-1 al op het bord. Na een gave combinatie over links met Wesley Loos als voornaamste draaischijf joeg Marvin Hooplot de gelijkmaker tegen het net. Drechtstreek reageerde wat nerveus en geprikkeld waardoor DFC het geruime tijd voor het zeggen kreeg zonder de score op te voeren.
 
De gastploeg hervond al snel ritme en zelfvertrouwen. Zo ontstond een boeiend open duel conform de wederzijdse belangen. Drechtstreek stopte wat meer gif in zijn aanvalsacties. Dat leidde na een half uur tot een nieuwe voorsprong met weer Erwin van der Heiden als de beul: 1-2.
 
In de pauze drongen de ruststanden op de andere velden door. WNC bleek achter te staan waardoor Drechtstreek indien het zijn voorsprong wist te consolideren de kampioensvlag zou kunnen hijsen. Met die wetenschap lag het voor de hand dat de Papendrechters zich na de hervatting tot de counter zouden beperken. Geen verkeerde strategie omdat DFC nu moest komen. Alleen bij winst zou DFC immers nog een prijs op zak kunnen steken.
 
*Vervolg verslag zie: Drechtstreek buit gedwongen aanvalsrisico´s van DFC maximaal uit
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com