2 F (1): Spanning naar kookpunt* DFC verliest maar behoudt zicht op periodetitel

2 mei 2012 1260x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (1): Spanning naar kookpunt* DFC verliest maar behoudt zicht op periodetitel
De spanning in de tweede klasse F is vanmiddag naar het kookpunt opgelopen. De strijd om het kampioenschap ligt weer volledig open na de nederlaag van koploper WNC bij Meerkerk. De andere titelkandidaat, Drechtstreek, zegevierde wel zij het moeizaam over Ameide (1-0).
 
WNC en Drechtstreek staan nu weer gezamenlijk bovenaan met nog één speelronde voor de boeg. Maar ook Altena kan de titel nog pakken mits WNC (thuis tegen Schelluinen) en Drechtstreek (uit bij DFC) volgende week zaterdag niet tot winst komen.
 
Ook de strijd om de derde periodetitel bleef onbeslist, al lijkt het er op dat dit ticket voor deelname aan de promotiecompetitie in handen komt van Altena. DFC en Drechtstreek zijn echter ook nog in de race voor dit deelnamebewijs. DFC zag zich vanmiddag als periodeleider schlemielig worden afgelost door Altena dat de rechtstreekse confrontatie met 2-0 won. De tweede Altena-goal viel pas ver in blessuretijd en veroorzaakte diepe ontgoocheling. DFC was kwalitatief zonder meer de betere ploeg maar kreeg helaas geen loon naar werken.
 
Niettemin blijft de periodetitel nog binnen handbereik van DFC. Als Altena volgende week niet wint bij Hardinxveld en DFC thuis kampioenskandidaat Drechtstreek klopt, dan belandt het nacompetitie-ticket op doelsaldo alsnog in roodwitte handen.
 
Hoewel DFC na afloop fatsoenlijk naliet de schuld van de nederlaag in de schoenen te schuiven van scheidsrechter A.J.A. Simonse uit het Zeeuwse Heinkenszand, kende het zwakke optreden van de arbiter wel degelijk invloed op de uitslag. Op cruciale momenten liet de scheidsrechter van dienst het afweten. Zo ging aan Altena´s tweede goal een duidelijke overtreding vooraf.
 
DFC´s pr-man Fred van Dongen, onderscheiden KNVB-lid en meer dan een decennium lang voorzitter van de tuchtcommissie van de KNVB afdeling Dordrecht, zag het allemaal met grote twijfels gebeuren. Fred met enig gevoel voor dramatiek en understatement: ,,Het is lang geleden dat ik een Zeeuw heb ontmoet aan wie ik de dijkbewaking niet zo een-twee-drie zou overlaten. Deze man floot irritant en was gelet op de wederzijdse belangen die op het spel stonden eigenlijk incapabel. Maar ja, in het leven is het niet altijd gerechtigheid´´.
 
Onderaan in de tweede klasse F viel vandaag maar één beslissing. Groote Lindt verloor de Zwijndrechtse derby van Pelikaan (0-4) en is nu gedoemd tot degradatie. Wie meedegradeert of veroordeeld wordt tot de ´afzink-nacompetitie´ is allemaal nog onzeker.
 
Uitslagen 2 F vandaag: Schelluinen- Hardinxveld 4-1, Meerkerk – WNC 4-3, SV Capelle – Wieldrecht 5-2, Groote Lindt – Pelikaan 0-4, Altena – DFC 2-0, Drechtstreek – Ameide 1-0, GDC – GJS 1-0.
Stand: WNC 25-50*, Drechtstreek 25-50, Altena 25-48, Pelikaan 25-45*, DFC 25-40, Meerkerk 25-40, SV Capelle 25-36, GDC 25-31, Hardinxveld 25-31, Wieldrecht 25-30, GJS 25-28, Schelluinen 25-26, Ameide 25-24, Groote Lindt 25-18.** (*periodekampioenen – ** gedegradeerd).
 
Stand 3de periode (9 duels): Altena 8-20 (+11), DFC 8-18 (+12), Drechtstreek 8-18 (+11), Wieldrecht 8-15, WNC 8-15, SV Capelle 8-12, Schelluinen 8-12, Meerkerk 8-10, GDC 8-10, Pelikaan 8-9, Hardinxveld 8-9, GJS 8-9, Ameide 8-3, Groote Lindt 8-3.
Zaterdag 12 mei (slotronde – alle duels beginnen om 14.30 uur): DFC – Drechtstreek, Pelikaan – SV Capelle, Wieldrecht – Meerkerk, WNC – Schelluinen, Hardinxveld – Altena, Ameide – GDC, GJS – Groote Lindt.
 
**Zie ook: www.dordtcentraal.nl/nieuws/sport/nederlaag-decimeert-kansen-van-dfc-

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com