Joop Hartman bij DFC actief met opleiden jonge scheidsrechters

19 april 2012 1034x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Joop Hartman bij DFC actief met opleiden jonge scheidsrechters

Met de komst van Joop Hartman als kaderlid fungeert de jeugdsectie van DFC op zaterdagen ook als opleidingsinstituut voor jonge scheidsrechters. Primair betreft het B- en C-junioren.

Joop: ,,Ik beleef bij DFC niet alleen veel plezier aan het fluiten van (jeugd)wedstrijden, maar ook aan het op het scheidsrechterspad helpen van C-en B jeugdspelers. Hierbij staan eerlijk – dus neutraal – fluiten, spelregels leren hanteren en leuk met de kleinste voetballers omgaan voorop. Veel van die spelertjes in opleiding hebben we onlangs ook ingeschakeld bij het schoolvoetbal.´´
 
Via internet is Joop momenteel bezig nog meer jongelui geïnteresseerd te krijgen voor het arbiterswerk. Hoe die opleiding in elkaar steekt? Joop: ,, Er worden bijna elke zaterdag wedstrijden gefloten van de E- en F-pupillen. Je fluit elke keer een wedstrijd van 2 x 20 minuten. Je leert het fluiten, waarbij je moet opletten of je op de juiste hoogte staat om te kunnen zien wat er aan de hand is.´´
 
,,Je leert op deze manier het spel te overzien, maar ook wat er verder gebeurt tijdens de wedstrijd. Kinderen kunnen bijvoorbeeld vallen of zich bezeren, je houdt dit in de gaten en als het nodig is zet je de wedstrijd stop. De opleider / scheidsrechter staat er altijd bij en bespreekt naderhand hoe het gegaan is. Als de situatie dit vraagt, fluit de opleider zelf (mee).´´
 
Geïnteresseerd in een scheidsrechtersstage / opleiding? Stuur dan een mailtje naar Joop Hartman: joop.joop@chello.nl  ,,Vermeld je gegevens, zoals naam, adres, woonplaats, geboortedatum, school, telefoonnummer, e-mail en natuurlijk je motivatie om bij DFC stage te lopen.´´
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com