JEUGD: Groot Ammers MB1 – DFC MB1 0-1

20 april 2012 969x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD: Groot Ammers MB1 – DFC MB1 0-1

Woensdag was het voor DFC MB1 op een na laatste duel van de voorjaarscompetitie. Op tijd vertrokken richting Groot Ammers met de vijf MC1-meiden die ook de vorige wedstrijd tegen GJS hadden meegespeeld. Dus met vier wissels moest Patrick zijn team op volle sterkte zien te houden tegen de redelijk goede en aanvallende ploeg Groot Ammers.

DFC begon een beetje slap – dus had de verdediging haar handen vol aan de aanvallende flanken van de tegenstander. Na een minuut of tien kwamen we beter in de wedstrijd en werden we ook gevaarlijker in de aanval. Nimet draaide een paar keer goed naar haar rechterbeen om vanaf de 16 op doel te schieten maar deze pogingen waren net niet zuiver genoeg de score te openen. Charissa kwam ook nog een aantal keren gevaarlijk voor de goal maar ook zei had niet genoeg kracht om de goede keepster te passeren. Met 0-0 gingen we rusten.
 
In de kleedkamer weer even de tactiek aangepast en met goede moed het veld weer op. Na rust vond ik Groot Ammers de iets betere ploeg – vooral de links- en rechts buiten. Didem moest er vol tegen aan om de snelle spits af te stoppen maar werd door Sharon en Deniz met goede slidings als rugdekking goed bijgestaan. Lotte moest letterlijk met handen en voeten werken om niet gepasseerd te worden.
 
Vijftien minuten voor tijd had Dilara de openingstreffer op haar schoen. Na een goede verre ingooi van Lotte B kon Dilara alleen op de goal af maar schoot de bal hoog in het zijnet van de kruising.
Uiteindelijk viel de verlossende goal in de 70ste minuut. Kelsey ging over rechts langs de linksback en schoot hard de bal naar de eerste paal . De bal was goed houdbaar maar de keepster verkeek zich op de stuit en liet de bal tussen haar benen door glippen waardoor Nimet de bal bijna op de lijn de bal in kon schieten: 0-1. Voor de keepster erg sneu dat je door zoiets een tegengoal tegen krijg.
 
Groot Ammers gooide nog een schepje er bovenop en kwam nog een aantal keren gevaarlijk voor de goal maar Michelle kwam twee keer goed uit om de bal met haar voet te blokken. En gelukkig klonk daar het eindsignaal van de prima fluitende neutrale scheidsrechter.
 
Een prima uitslag meiden nu nog zaterdag niet verliezen en dan is het tweede voorjaars kampioenschap een feit. Kom allemaal kijken want we gaan er voor. Veel succes meiden! (gr Cees)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com