JEUGD: GJS MB1 – DFC MB1 1-3

17 april 2012 997x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD: GJS MB1 – DFC MB1 1-3

Zaterdag jl . het belangrijke duel tegen mede koploper GJS. DFC ,GJS en Papendrecht zijn alle drie nog in de race voor het kampioenschap. Dus mocht DFC deze wedstrijd niet verliezen. Het MB 1-team van Patrick en Jack was door een aantal geblesseerden en zieken verre van compleet maar MC 1 had rust en dus kon Patrick een paar meiden inhuren om zijn elftal aan te vullen zodat hij met een fit team de reis naar Gorcum kon gaan maken.

De wedstrijd was vanaf het begin aardig in balans, hier en daar een klein kansje aan beide kanten. Toch kreeg GJS de betere kansen om de score te openen maar Michelle wist met twee mooie reddingen haar goal schoon te houden. Toen DFC meer grip op de wedstrijd kreeg viel vlak voor rust de goal toch aan de kant van DFC. Een vrije trap van GJS vanaf links werd hoog richting tweede paal geschoten en de bal kwam via Kelseys buik voor de voeten van de GJS- spits die van dichtbij de 1-0 kon maken.
 
Helaas met 1-0 de rust in maar na een peptalk van de coaches gingen de meiden vol vertrouwen weer het veld op. In de tweede helft was DFC een stuk sterker en werden bijna alle duels om de bal gewonnen. De gelijkmaker hing in de lucht. Charissa nam de ploeg op sleeptouw en met volle kracht wist zij de bal te veroveren van de linksback. Ze ging op snelheid het strafschopgebeid in. De keepster kwam goed uit maar Charissa speelde de bal terug richting de goed mee gelopen Nursen die zich tussen twee verdedigsters wurmde en feiloos afrondde: 1-1.
 
Dit was het zetje wat de meiden nodig hadden en gooide er nog een schep bovenop. Halverwege de tweede helft werd Charissa aangespeeld net over de helft maar werd fors omver gelopen. De scheids wilde fluiten maar bleef goed de bal volgen die voor de voeten van Nursen kwam. Zij ging er met een lange sprint vandoor en plaatste de bal mooi in de hoek: 1-2. GJS raapte de laatste krachten bijeen voor een slot offensief en kwam nog twee keer gevaarlijk voor de goal. Een mooie kopbal op goal telde ik al bijna maar Michelle plukte zich tot het uiterste oprekkend de bal onder de lat weg.
 
 Ook haalde Deniz nog een bal van de lijn. Uiteindelijk maakte Kelsey de verlossende1-3 na een solo van Charissa die met haar laatste kracht op goal schoot. Het schot werd door de keepster gekeerd maar kwam voor de voeten van Kelsey terecht die meedogenloos uithaalde. De keepster hoorde de bal alleen voorbijgaan: 1-3. Een terechte overwinning meiden !
 
MB 1 speelde met: Michelle, Dilara, Didem, Deniz, Lotte, Dana, Patricia, Nurse, Birsen, Silinie. Te gast waren Charissa, Danique, Kelsey, Sharon en Lotte.
Woensdag weer een belangrijke wedstrijd en dan zaterdag de laatste competitie- en eventuele kampioenswedstrijd tegen Papendrecht. Deze wordt heel spannend want beide ploegen maken kans het kampioensschap. Een oproep aan alle DFC-ers die tijd hebben: kom kijken naar een waar spektakel. (gr Cees)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com