JEUGD: DFC MB1 – Papendrecht MB1 3-0

25 april 2012 1120x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD: DFC MB1 – Papendrecht MB1 3-0

Afgelopen zaterdag dan de kampioenswedstrijd tussen DFC MB1 en  Papendrecht MB1. DFC had aan een gelijkspel genoeg maar Papendrecht zou bij winst er met het kampioenschap vandoor gaan. Dus al met al erg spannend .

Vanaf het begin was het een leuk duel met veel spanning en strijd op het middenveld. De teams deden niet voor elkaar onder. De beste kansen waren echter voor DFC. Met een goede solo passeerde Charissa de verdediging maar ze schoot de bal voorlangs. Nimet speelde zich op het randje van de 16 twee keer goed vrij maar miste beide keren de goede richting. Seliney ging na een mooi steekballetje alleen op het vijandelijke doel af maar schoot net naast. Lisanne kwam ook nog een paar keer gevaarlijk in het strafschopgebied maar ook zij miste.

Met 0-0 de rust in en met wat omzettingen en vol vertrouwen op de winst kwamen de DFC-meiden het veld weer op. Na rust domineerde DFC de wedstrijd en lag de 1-0 op de loer. Met een mooie slalom rond het strafschopgebied passeerde Lisanne 3 meiden en met haar bekende afstandsschot knalde ze de 1-0 in de bovenhoek. Na deze goal kwam DFC helemaal los. Uit een corner scoorde Nimet de 2-0. Lisannne plaatste de bal vanuit de hoek richting de 16 meter waar Nimet de bal aannam en hem ook hoog in de goal liet ploffen.
 
Nu kon het niet meer fout gaan. Ondanks de 2-0 achterstand probeerde de meiden van Papendrecht met sportief voetballen terug in de wedstrijd te komen maar de goed spelende verdediging van DFC stak daar een stokje voor. Tien minuten voor tijd scoorde Birsen de 3-0. Na een mooie actie binnen de 16 schoot ze met links de bal diagonaal in de verre hoek.
 
Ook werd er nog een strafschop toegekend aan DFC. Charissa werd te val gebracht door de door glijdende keepster waarna onze goalie Michelle de strafschop mocht nemen. Michelle probeerde met een hoog schot de collega keepster te verrassen maar zij bleef lang staan en kon de bal onderscheppen. Dit was een klein dompertje maar dit mocht de pret niet drukken na het laatste fluitsignaal.

Na de knallende kurken van de champagne was het tijd voor wat traditie. Patrick ging net als na het behalen van het vorig kampioenschap te water in de nabij liggende sloot. En werden de meiden na een opfrissende douche getrakteerd op een frietje en een drankje. Prima gespeeld meiden en verdiend kampioen geworden.

De speelsters van MB1 van dit seizoen die aan dit kampioenschap hebben deelgenomen zijn: Michelle, Didem, Dilara, Deniz, Dana, Lotte, Llisanne, Nimet, Seliney, Nursen,birsen, Patricia,Keley, Michelline. En dank aan de gastspeelsters van MC1: Selin, Amber, Sharon, Danique, Lotte, Kelsey en Charissa.

Hopelijk blijft dit MB1 nog een tijd met elkaar voetballen want ik denk dat er dan nog een aantal kampioensfeestjes aankomen. (groeten van trotse coach Cees)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com