JEUGD (2): DFC E3 – Oranje Wit E7 2-0

15 april 2012 1968x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): DFC E3 – Oranje Wit E7 2-0

De voorlaatste wedstrijd van deze competitie alweer. Gelukkig is Colin weer van de partij en hij wordt gelijk benoemd tot aanvoerder. De DFC-ers beginnen vandaag als eenlingen aan de wedstrijd: er wordt nauwelijks en niet goed overgespeeld.

Hierbij wordt vooral Colin meermalen over het hoofd gezien terwijl hij zich keurig vrij loopt. Mert probeert telkens 4 spelers te passeren, Max staat te ver naar voren, Ryan bevindt zich in niemandsland, Nick staat soms helemaal stil en Stijn denkt er te makkelijk over. Hierdoor moeten Michael en Efe achterin heel veel meters maken om Oranje Wit tegen te houden. Als dat niet lukt is Jayleeson gelukkig ook een prima keeper en ook Colin brengt nog een keer redding.

Toch is het Nick die de score opent: aan de rechterkant maakt hij zijn inmiddels bekende rush. Zijn schot wordt makkelijk gekraakt, maar Oranje Wit legt de bal weer voor zijn voeten en zo’n buitenkansje moet je Nick niet geven. We gaan dus ietwat gelukkig met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na een donderspeech tonen de DFC-ers in de tweede helft weer karakter: Oranje Wit krijgt welgeteld één (grote) kans op een doelpunt, maar dat is al nadat Mert een voorzet van Nick tot doelpunt heeft gepromoveerd waaraan mooi samenspel vooraf is gegaan. De tweede helft bestaat verder vooral uit balbezit voor DFC en goed meeverdedigen door het hele team.

Jayleeson ontpopt zich op het middenveld als spelmaker en Stijn controleert samen met Michael en Jayleeson de defensie, omdat Colin, Ryan en Max op het middenveld het zware loopwerk verrichten. Mert en Nick zijn steeds dreigend aanwezig en Efe houdt keurig zijn doel schoon. Wat een verschil met de eerste helft! Op de 2-0 overwinning is uiteindelijk niks af te dingen.

Volgende week de zware uitwedstrijd tegen Groote Lindt, de kampioen van deze poule. Als we nog wat willen laten zien dan is dit de beste gelegenheid!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com